Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

El concert d’El Petit de Cal Eril i la banda sitgetana Ninot reactivaran la programació artística organitzada per l’Ajuntament de Sitges

El grup El Petit de Cal Eril actuarà a Sitges l'11 de juliol en la represa de la programació cultural La Pregonera. Foto de Roger Guaus
El grup El Petit de Cal Eril actuarà a Sitges l'11 de juliol en la represa de la programació cultural La Pregonera. Foto de Roger Guaus
Les actuacions tindran lloc l’11 de juliol als jardins d’El Retiro a partir de les 22.00 hores. Les entrades es poden comprar anticipadament online a sitges.cat/cultura. La regidoria de Cultura presenta la reprogramació de tota l’activitat cultural prevista per aquest 2020 amb una edició especial de La Pregonera.

La programació de La Pregonera, que presentava a principis d’any el circuit professional amb més d’una trentena d’actes d’arts escèniques, exposicions i música, s’ha vist afectada per la crisi del coronavirus. Davant les mesures aplicades per frenar la Covid-19 arran del decret de l’estat d’alarma, així com les mesures previstes en la nova normalitat, la regidoria de Cultura s’ha vist obligada a reajustar la programació cultural on també s’han cancel·lat actes i esdeveniments. Després de dos mesos de confinament  i segons la previsió de la nova normalitat, la regidoria de Cultura ha anunciat a les seves xarxes socials (@culturasitges) la reprogramació cultural de La Pregonera amb els concerts d’El Petit de Cal Eril i la banda sitgetana Ninot l’11 de juliol als jardins d’El Retiro a partir de les 22.00 hores, tal com estava previst en la programació inicial.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, posa de manifest que “des de la regidoria de Cultura estem fent molts esforços per evitar cancel·lar cap de les activitats però, malauradament, algunes s’han hagut d’ajornar i d’altres no es podran realitzar per qüestions logístiques. Paral·lelament, estem treballant amb el nou programa La Pregonera Fest per reactivar també la programació cultural amb activitats extraordinàries que anunciarem per aquest estiu amb l’objectiu de donar suport al sector professional vinculat amb la cultura”.  

El retorn a la nova normalitat a Sitges des del punt de vista cultural serà amb una de les bandes més destacades de l’escena musical nacional: El Petit de Cal Eril. El concert tindrà lloc el dissabte 11 de juliol a les 22h als Jardins d’El Retiro. Les entrades es podran adquirir de forma telemàtica a www.stiges.cat/cultura i inicialment només es posaran a la venda 200 localitats. La venda anticipada tindrà un preu de 4€ per entrada. Els titulars del Carnet Blau+ podran gaudir de descomptes presentant la targeta i el cost de l’entrada serà de 3€. I per als usuaris del Carnet Blau Social, l’entrada serà gratuïta.

El Petit de Cal Eril, el grup de Joan Pons, actuarà a l’entitat retirista per presentar el seu setè àlbum ‘Energia fosca’, un treball de pop metafísic i lluminós publicat l’any passat. La banda amb origen a Guissona oferirà un directe potent de la mà de Joan Pons,  Artur Tort (teclats), Dani Comas (baix), Ildefons Alonso (bateria), Jordi Matas (guitarra de dotze cordes i teclats).

Per l’escenari dels jardins d’El Retiro també pujarà la banda sitgetana Ninot composada per Iu Bover, Víctor Bregante i Marc Casanovas. Els músics interpretaran durant el concert les cançons del seu EP de debut, ‘Casa’; una presentació de colors radiants amb sintetitzadors, guitarra psicodèlica, cops de bateria i una veu greu que es pregunta el perquè de les coses.

 

Reprogramació cultural de la Pregonera

La nova reprogramació cultural organitzada per l’Ajuntament de Sitges concentra tota la programació que s’ha pogut mantenir entre els mesos de juny i desembre. Moltes de les exposicions previstes al Centre Cultural Miramar han passat directament al 2021 i algun espectacle s’ha vist afectat per problemes logístics, així com la suspensió d’esdeveniments importants com el Festival Jazz Antic, la Festa de la Poesia o el Festival de Música Jardins Terramar. Altres activitats s’han adaptat al confinament i s’han celebrat de forma telemàtica com Sant Jordi i el Dia Internacional de la Dansa, i al juny el Dia Internacional de la Música.

La reprogramació cultural de la Pregonera pot tornar a patir canvis en funció de com es vagin desenvolupant els fets. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sitges recomana estar informat de l’agenda actualitzada mitjançant als canals oficials de l’Ajuntament.

 

La Pregonera Fest

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges està programant un seguit d’activitats relacionades amb els àmbits de la música, la dansa, el teatre, el circ i la poesia. Aquesta programació tindrà lloc entre el mesos de juliol i agost i servirà també per dinamitzar el sector cultural, així com per promocionar el talent local. Aquesta nova iniciativa es presentarà properament i també servirà per compensar tota aquella activitat artística que per diversos motius no es podrà dur a terme aquest 2020.

 

Concert d’El Petit de Cal Eril i Ninot

Data: 11 de juliol

Lloc: Jardins d’El Retiro

Horari: 22.00 h

 

Venda d'entrades

Preus

Venda anticipada: 4€
Carnet Blau: 3€
Carnet Blau S: Gratuït

Arxius Adjunts