Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Carlota Ciganda s’imposa en l'Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya

L'última jornada del torneig del Ladies European Tour disputat al Club de Golf Terramar, ha tingut un emocionant i insospitat final, amb la jugadora navarresa més humana que mai i tres aspirants que ho han lluitat fins al final.

Ja ho va avisar Carlota Ciganda al final de la tercera ronda, quan li van preguntar si els quatre cops d'avantatge que tenia en aquell moment eren suficients per a fer-se amb la victòria.

I és que en aquest últim dia de torneig, la golfista navarresa s'ha mostrat més humana que en les altres tres jornades i ha hagut de lluitar més de lo esperat. “Guanyar mai és fàcil, hi havia nervis però m'agrada aquesta adrenalina de lluitar pel triomf. És part del procés de ser aquí a dalt”, ha assenyalat després del seu triomf.

Era evident que aquesta última ronda no era el moment de floritures, i més en el cas de Carlota, concentrada al màxim en el seu joc i en la seva rutina. Tant és així que fins i tot el seu primer bogey, en el forat 2, després de començar el dia amb un birdie, ha resultat anecdòtic i gairebé normal, després de 53 forats sense cap errada i dues rondes immaculades al Club de Golf Terramar.

No obstant això, el doble bogey fet per la navarresa en el forat 9 ha sigut un avís de que la jornada no seria bufar i fer ampolles. “En el golf pot passar qualsevol cosa, ve una jugadora per darrere que està tranquil·la i tu no tens el millor dia, i tot es pot complicar. He començat molt bé, ha estat una pena el ferro 4 del forat 9, quan li he donat malament i m'he anat a l'esquerra”, ha explicat.

Les errades de Carlota Ciganda han sigut aprofitades per l'argentina Magdalena Simmermacher, que al costat d'una bona ratxa de quatre birdies, després d'altres dos al començament de la seva volta, l’han situat com a líder per a donar-li emoció al torneig.

Però la jugadora argentina no ha pogut mantenir el ritme i dos bogeys en els forats 12 i 14 han donat a Carlota una mica d’aire, que a més ha encadenat amb un eagle i un birdie als forats 16 i 17 per a recuperar el lideratge de forma pràcticament definitiva.

“Li tenia moltes ganes al forat 16. Ho havia jugat molt bé els dies previs però només havia fet un birdie i dos pars. Avui, amb el birdie m'hauria conformat, però el eagle ha estat crucial”, ha comentat.

Mentre que el públic assistia al bonic combat entre l'espanyola i l'argentina, l'escocesa Laura Beveridge, gairebé sense fer soroll, ha signat una gran volta de 66 cops (-6), sense errors i amb sis birdies, que l’han ajudat a pujar a la segona posició, a dos cops de Carlota Ciganda amb un total de 272 (-16).

En el lliurament de premis, Carlota Ciganda ha protagonitzat el moment més emotiu del torneig i amb l'emoció a flor de pell ha dedicat la victòria a “a un familiar difunt i a Juan Carlos Unzué”. L'exfutbolista i l’exentrenador navarrès està lluitant amb l'ELA (esclerosi lateral amiotròfica), malaltia que pateix des de fa dos anys.

Núria Iturrioz i Ana Peláez, espanyoles més destacades

Seguint a la líder, Nuria Iturrioz i Ana Peláez han conclòs com a millors jugadores espanyoles en aquest torneig i el seu secret ha estat: No deixar de lluitar fins a l'últim forat, per molt que veiessin distanciar-se a la líder a la classificació general. El premi a aquesta regularitat ha estat una meritòria setena plaça compartida amb un total de 278 cops (-10).

Miriam Ayora, millor amateur del torneig

Una altra de les sensacions d'aquest Estrella Damm Ladies Open presented by Catalunya ha estat la jove amateur Miriam Ayora, jugadora de Terramar i golfista catalana més ben classificada del torneig (22ena), per davant de les professionals Mireia Prat i Elia Folch.

 

 

 

 

 

Galeria d'Imatges