Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

L’Ajuntament destina 80.000€ a la subvenció de projectes i activitats esportives

La majoria dels diners, 71.500€, seran per a la promoció de l’esport escolar i federat.

L’Ajuntament de Sitges ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions de projectes i activitats esportives per al 2024. Les entitats o persones interessades poden trobar la documentació requerida a la seu electrònica de l’Ajuntament i tenen fins el 4 de juny per presentar-la. La xifra global destinada a aquesta subvenció és de 80.000€, que es repartiran amb 71.500€ per a la promoció de l’esport escolar i federat, 6.000€ per a l’organització d’esdeveniments esportius, 1.500€ per a projectes d’esport adaptat i 1.000€ més per a programes de promoció de l’esport d’alt rendiment.

Les Bases reguladores d’aquests ajuts indiquen que l’import màxim sol·licitat per cada entitat no podrà ser superior al 20% sobre la partida corresponent, per tal d’afavorir que diversos clubs o persones puguin ser beneficiàries. D’aquesta manera, cada persona o entitat sol·licitant pot demanar un màxim de 14.300€ per a la promoció de l’esport escolar i federat, 1.200€ en concepte d’organització d’esdeveniments esportius, 300€ en projectes d’esport adaptat i 200€ per a programes de promoció de l’esport d’alt rendiment.

L’objectiu de l’atorgament d’aquestes subvencions vinculades a l’esport a Sitges és poder oferir serveis i activitats esportives en les vessants educativa, recreativa, lúdica i competitiva, a tots els sectors de la població. També es vol donar suport i potenciar l’arrelament i estructuració del sistema esportiu local, entès com el conjunt de promotors d’ofertes de serveis i activitats esportives, així com els seus usuaris i/o practicants.

La voluntat de l’Ajuntament també és que aquests ajuts serveixin per facilitar l’accés a la pràctica esportiva d’aquells col·lectius que, per raons sòcio-culturals i/o econòmiques, no hi accedeixen de forma habitual, fomentant la integració i la normalització de les persones amb capacitats diverses.