Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

La Cursa Corre per ells torna a Sitges diumenge, per lluitar contra la PKU

La prova té 5 km, amb sortida i arribada als Jardins de Terramar, i el fons que es recullin es destinaran al desenvolupament d’un biosensor per controlar aquesta malaltia.

La 8ena edició de la cursa Corre per ells PKU-OTM es celebrarà diumenge a partir de les 10h del matí, amb sortida i arribada als Jardins de Terramar. Les persones que s’hi vulguin inscriure ho poden fer a www.sitgescorreperells.org, on també s’hi poden fer donacions. Els dorsals de la cursa es recolliran al Casino Prado, aquest dissabte a les 20 h o bé a les 9 h als mateixos Jardins de Terramar, malgrat que en aquest darrer cas no es garanteix la disponibilitat de totes les talles. 

Aquesta és una prova popular de 5 km, on tota la recaptació es dona a la Fundació PKU i altres trastorns metabòlics hereditaris, per tal de desenvolupar un biosensor que millori la qualitat de vida de les persones afectades. Aquest és un projecte que està desenvolupant el Laboratori de Malalties Metabòliques de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

Al finalitzar la cursa, es repartiran premis als tres primers classificats de cada categoria i al primer lloc local. També hi haurà sortejos de premis sorpresa entre totes les persones participants de la cursa.

La Fundació PKU i Altres Transtorns Metabòlics Hereditaris és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 2018 per un grup de pares de l’Associació Catalana de Transtorns Metabòlics Hereditaris PKU/ATM. El seu objectiu és atendre les necessitats de les persones afectades i proporcionar ajuda i suport als malalts i les seves famílies, per a la millora de la qualitat de vida. També es treballa per millorar totes aquelles qüestions en què aquests trastorns puguin arribar a incidir, amb la finalitat última de procurar una relació millor d’aquests afectats amb el medi en què viuen, dotant-los de totes les eines que sigui possible per procurar la seva igualtat d’oportunitats dins de la societat.