Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

La primera passejada A Cent Cap als Cent reuneix 170 participants

Caldes de Montbui va ser la localitat escollida per iniciar l’11è cicle de passejades A Cent Cap als Cent. Més de 170 persones van participar en l’activitat que promou l’esport i les relacions socials entre la gent gran.

Persones majors de 65 anys procedents de Sitges, Caldes de Montbui, L'Hospitalet de Llobregat i Torrelles de Llobregat, han participat en la primera passejada de l'11è cicle de caminades "A Cent Cap als Cent". 173 persones, 37 de Sitges, van participar en la iniciativa que promou l'activitat física a l'aire lliure, creant una xarxa social entre les persones grans de diferents municipis. 

La primera localitat que van visitar és Caldes de Montbui, situada entre els espais naturals de Sant Llorenç de Munt i el Montseny. Els participants iniciaven a les 10.30 hores un recorregut de 6'5 quilòmetres, en una passejada assequible amb pujades esglaonades i per pistes amples i camins pels voltants de la localitat. La sortida es va completar amb la visita a un poblat iber prop del Pla de les Ànimes.

Les caminades "A Cent Cap als Cent" creen vincles entre els participants, principalment, perquè tots persegueixen un mateix objectiu: caminar en un entorn gentil. Més enllà de la vessant esportiva per a un envelliment actiu, "A Cent Cap als Cent" també uneix els participants i genera vincles personals. A Caldes de Montbui, la passejada va finalitzar amb un dinar al poliesportiu i amb una cantada d'havaneres a càrrec dels amfitrions.

La regidora d'Ensenyament i Esports, Vinyet Lluís, ha explicat que “aquests tipus d'activitats són molt interessants perquè es treballa en una doble vessant, esportiva i social. A més, els participants sitgetans quan visiten les diferents localitats queden molt contentes tant de l'activitat com de l'hospitalitat rebuda dels amfitrions, sempre pendents i amb molta cura dels visitants d'altres municipis”.

La propera passejada serà a L'Hospitalet de Llobregat, el 6 de març. El període d'inscripcions s'obrirà el 13 de febrer i es tancarà una setmana abans de la sortida.

Sitges participa en aquest cicle de passejades des dels seus inicis, 11 anys enrere. Des de l'any passat el programa es porta a terme pels abonats de la piscina municipal com a eina de motivació complementària a les sessions dirigides. "A Cent Cap als Cent" està dinamitzat per la Diputació de Barcelona, i organitzat pels serveis d'esports dels tots els ajuntaments adherits.