Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Tres dècades de Mitja Marató

Sitges es converteix un any més en l’epicentre de l’atletisme català el cap de setmana del 12 i 13 de gener, amb la Mitja Marató que enguany compleix 30 anys. Abans de la Mitja tindrà lloc el 2n Quart de Marató Gran Premi Diputació de Barcelona.

Uns 4.000 atletes ocuparan els carrers de Sitges el diumenge 13 de gener en una nova edició de la Mitja Marató i la 2ª edició del Quart de Marató. L'esdeveniment esportiu més important del calendari esportiu sitgetà celebra aquest any tres dècades, que converteixen la Mitja Marató en una cita ineludible i ja consolidada. Per aquesta nova convocatòria, l'organització espera superar els 4.000 inscrits sumant els participants de les dues curses.

La primera cursa que sortirà serà la del Quart de Marató, a les nou del matí, i una hora més tard ho farà la Mitja Marató. L'organització de la prova instal·larà zones d'avituallament cada cinc quilòmetres al llarg de tot el recorregut, amb aigua i beguda isotònica. El lliurament de trofeus als primers classificats es farà, a partir d'un quart de dotze per al Quart i a partir de les dotze per a la Mitja. A partir de les sis de la tarda, es podrà consultar el rànquing de classificació al portal web www.mitjasitges.cat.

Els preparatius per a la Mitja Marató, que forma part de la 7ª Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona, començaran el dissabte 12. De deu del matí a vuit del vespre, els corredors podran recollir els seus dorsals, el xip i la bossa a la Fira del Corredor, ubicada a les carpes del Passeig de la Ribera. A la bossa hi haurà una armilla especial per córrer amb bandes fluorescents, butxaques i xarxa a l'esquena. Un altre dels serveis que ofereix l'organització és servei de dutxes al Poliesportiu de Pins Vens i el viatge de tren gratuït per als corredors de la cursa. També hi haurà per als participants servei de guarda – roba, de massatge, assistència mèdica – sanitària o un programa d'entrenaments específics per preparar les dues curses a càrrec de Simón Lobera, preparador físic del grup TG Training de la Piscina Municipal de Sitges.
 
Aquesta edició comptarà amb música en directe. Des del Passeig de la Ribera un DJ animarà la sortida i l'arribada dels participants, que podran votar quina és la cançó que més els motiva. Les tres més votades seran punxades els minuts previs a la cursa.

Com a novetat en aquesta edició, s'oferirà un servei de “llebres”, que aniran identificades amb un dorsal amb la marca i armilla. També amb un globus per a que es puguin identificar amb facilitat.

El recorregut de la Mitja Marató provocarà que la circulació quedi afectada el mateix diumenge 13 entre les nou del matí i tres quarts d'una del migdia. Hi haurà restriccions de trànsit i dels accessos als aparcaments al pas de la cursa pels sectors Terramar, Vinyet, Cases del Sord i Can Pei, Avinguda del Camí de Miralpeix, Passeig Vilanova, Avinguda Nostra Senyora del Vinyet i Avinguda Sofia. També als carrers Mossèn Llopis Pi, Espanya i Plaça Espanya, i Espalter. En la carretera C-246a es desviarà el trànsit a l'entrada de la urbanització Rocamar, impedint la circulació de vehicles cap a la zona del recorregut de la cursa. Per a la cursa es preveuen també restriccions d'estacionament de vehicles als carrers Josep Carbonell i Gener, Passeig Doctor Benaprés, Mossèn Llopis Pi i Sant Antoni, entre les nou del matí i tres quarts d'una del migdia.

La Mitja Marató, més enllà de ser un esdeveniment esportiu, és també un esdeveniment social. La col•laboració de voluntaris és imprescindible per al desenvolupament de la prova i la Mitja Marató reuneix anualment una xarxa de persones voluntàries que realitzen tasques de control de carrers i cruïlles, lliurament de dorsals i xips, servei de guarda-roba o avituallament, entre altres. La seva tasca és necessària i els organitzadors de la Mitja Marató agraeixen el seu esforç amb una festa – berenar el 17 de gener a les set de la tarda, a l'Sports Bar. La trobada servirà per lliurar els regals dels patrocinadors principals, els mateixos que reben els corredors, i per destacar el treball que els voluntaris assumeixen durant la prova. A més, els voluntaris reben altres compensacions per la seva col·laboració. Tots els col·laboradors podran abonar-se a la Piscina Municipal de Sitges sense cap cost durant els mesos de gener i febrer.


Travessia nedant i 3ª Aquatló d'hivern

Abans de la Mitja Marató, Sitges acull la primera prova esportiva d'aquest 2013: la travessia nedant i la 3ª Aquatló d'hivern, que organitza el Club Natació Sitges aquest dissabte 5 de gener. Es tracta d'una prova de caràcter popular i festiu que pretén fomentar l'esport durant el període de Nadal. Els participants de la Travessia hauran de nedar 230 metres, als que s'han d'afegir 1000 metres corrent per als de l'Aquatló.

La travessia contempla diferents categories: la petita, la mitjana i la gran, a les que es donarà el tret de sortida a les deu, a un quart d'onze i a dos quarts d'onze, respectivament. Durant la jornada se celebrarà també la 3ª Aquatló d'hivern, que sortirà a les onze del matí en categoria femenina i a dos quarts de dotze en masculina. Totes dues sortides es faran des del Port d'Aiguadolç. 

El lliurament de trofeus es preveu a un quart d'una del migdia.