Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Les caminades saludables per Sitges arrenquen amb una gran participació

La regidoria d’Esports de l’Ajuntament i el CAP de Sitges han treballat conjuntament unes rutes per promoure l’activitat física entre les persones majors de 50 anys.

La primera edició de les caminades saludables ha arrencat aquest dimecres al matí des del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sitges, amb 35 persones, que han completat 4,6 quilòmetres passant per zones de nou desenvolupament urbanístic, com La Plana, i altres d’emblemàtics com El Vinyet. L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella; i el regidor d’Esports, Jaume Monasterio Miró, han acompanyat el primer grup d’aquest projecte.

Abans de començar a caminar, les persones assistents han fet una sessió suau d’escalfament per poder completar la ruta proposada. Al final dels recorreguts, que normalment tindran un mateix punt de sortida i d’arribada, també s’han fet uns lleugers estiraments per cuidar del cos.

Aquest és un projecte conjunt del Departament d’Esports de l’Ajuntament de Sitges i el CAP, que han detectat que unes rutes guiades per Sitges poden ser una bona activitat física per a moltes persones majors de 50 anys i empadronades a Sitges. Aquesta aliança ha suposat que des del CAP de Sitges s’hagi recomanat aquesta activitat a persones que acudeixen a aquest centre sanitari, mentre que el Departament d’Esports s’ha encarregat de la logística del recorregut i el monitoratge. Entre l’Ajuntament i el CAP de Sitges s’analitzarà permanentment el funcionament del projecte, per si cal millorar algun aspecte.   

En una primera fase, es preveu que les caminades siguin d’un sol grup i que es facin cada primer i tercer dimecres de mes a les 9.30h i tindran una durada prevista d’aproximadament una hora. Malgrat que les rutes sortiran del CAP de Sitges en les primeres setmanes, no es descarta que la sortida pugui ser variable, ja que cada setmana el circuit serà diferent. Amb tot, els inscrits rebran el lloc, dia i hora de sortida quan s’inscriguin al CAP o al Departament d’Esports.  

El regidor d’Esports, Jaume Monasterio, explica que “si la participació és bona i satisfactòria, estudiarem junt amb el CAP la possibilitat d’obrir grups que puguin tenir diferents nivells” i afegeix que “ara fem una sortida mensual el primer dimecres de mes al matí, però si som suficients podem pensar en grups que surtin a la tarda o més sovint. Sobretot, del què es tracta és que ningú no tingui cap excusa per no fer esport”.

El mateix projecte ja preveu evolucionar cap a dos grups, ajustats per nivells diferents, a mesura que es vagi consolidant aquesta opció d’activitat física a Sitges.