Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Les subvencions esportives municipals tindran més en compte l’esport adaptat i inclusiu

Els barems per obtenir subvencions contemplen els esportistes amb diversitat funcional que tingui l’entitat esportiva.

Les subvencions municipals dedicades al món de l’esport a Sitges pugen, aquest any, a 80.000€ i tenen una especial atenció amb l’esport adaptat o inclusiu. Una de les noves ponderacions a l’hora d’atorgar aquests ajuts serà la quantitat de persones amb diversitat funcional que té cada entitat i també s’ha inclòs una nova línia de subvencions específiques per a projectes d’esport adaptat.

El regidor d’Esports, Jaume Monasterio, considera que “volem que l’activitat esportiva arribi a més persones i els esportistes amb diversitat funcional és un col·lectiu que també n’ha de gaudir” i afegeix que “els clubs sitgetans estan molt sensibilitzats a incloure tothom en les seves disciplines i des de l’Ajuntament volem estar al seu costat per fer-ho més fàcil”.

El gruix dels 80.000€ de subvencions continua sent per a l’àmbit de la promoció de l’esport escolar i federat, ja que s’hi destinen 70.000€. Aquest any, però, s’ha inclòs en els barems i coeficients de valoració el fet de tenir en compte quants esportistes amb diversitat funcional té el club.

Una segona nova línia d’ajuts va destinada als projectes d’esport adaptat, amb un import global de 3.000€ que es repartirà entre totes les entitats que reuneixin els requisits. L’objectiu d’aquesta línia és donar suport a les entitats i clubs esportius que impulsen projectes amb caràcter de cohesió social i, dins aquest àmbit, els projectes d’esport adaptat i esport inclusiu. Cada entitat només podrà presentar una sol·licitud per aquest ajut econòmic i haurà d’acreditar que tenen esportistes amb algun tipus de diversitat funcional i que aquests formen part de la base formativa de l’entitat.

Entre els criteris per donar aquesta nova línia d’ajuts es valorarà el nombre de participants en cada projecte, el tipus d’activitat o competició on participa el grup, els formadors especialistes en esport adaptat i inclusiu que participen del projecte i les despeses pròpies del projecte, com equipacions, material, esportiu, assegurances o monitoratge.

Dins de les subvencions municipals contemplades per aquest 2022 també s’hi inclou una partida de 6.000€ per organització d’esdeveniments esportius i finalment es destinen 1.000€ a la promoció de l’esport de rendiment, on s’hi inclou la possibilitat d’accedir-hi als equips sèniors que competeixen en competicions oficials de Catalunya o d’Espanya.