Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Més de 1.400 alumnes participaran als programes del Servei d’Esports

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de Sitges ofereix el Programa Educatiu d’Esport Municipal, el Programa d’Activitat Aquàtica i la Vela amb la finalitat que els estudiants mantinguin activitats saludables i es vinculin amb l’esport.

Aquest curs escolar, 1.400 alumnes de les escoles sitgetanes es beneficiaran dels tres programes esportius que impulsa el Servei d'Esports de l'Ajuntament de Sitges. El Programa Educatiu d'Esport Municipal, el Programa d'Activitat Aquàtica i la Vela són les propostes que permetran als escolars aproximar-se a diferents esports en equip i mantenir una activitat física saludable.

La Regidoria d'Esports, juntament amb els centres escolars, organitza el Programa Educatiu d'Esport Municipal que contempla la pràctica d'esports com bàsquet, unihoc, handbol, frisbie, korfball i shoot-ball. 467 alumnes participen en el programa, que va néixer el 2001 amb l'objectiu de treballar diferents esports des d'una vessant lúdica, formativa i integradora.

El programa fomenta l'intercanvi d'experiències entre els diferents centres escolars i incentivar uns hàbits esportius que els alumnes puguin mantenir durant la resta de la seva vida. Amb el Programa Educatiu d'Esport Municipal s'aconsegueix que els alumnes de les diferents escoles de Sitges es relacionin i comencin a conèixer estudiants amb els que possiblement comparteixin aula un cop iniciïn els estudis secundaris. Per aquesta raó, tots els alumnes de 5è i 6è desenvolupen una mateixa Unitat de Programació Esportiva per trimestre a les sis escoles.

El Programa finalitza amb una trobada de l'esport que han practicat al llarg del curs, organitzada per la Regidoria d'Esports, on els alumnes posen en pràctica els seus coneixements.

Per assolir aquests objectius, el Programa Educatiu d'Esport Municipal disposa de mestres especialistes d'educació física de les escoles Pia, Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, l'Agnès de Sitges i, com a novetat aquest curs, l'ESCAAN, a més dels tècnics de la Regidoria d'Esports.

El segon programa esportiu del Servei d'Esports és el d'Activitat Aquàtica. Gràcies a aquesta activitat, 951 alumnes de 1r a 4t podran aprendre o practicar la natació a les instal·lacions de la piscina municipal. 

El darrer dels programes és el de Vela, en el que hi participaran 214 alumnes de 6è de primària. La regidora d'Esports de l'Ajuntament, Vinyet Lluís, ha manifestat la seva satisfacció en aquest sentit perquè “ha estat gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de Sitges, el Club Nàutic i les mateixes escoles que es desenvoluparà l'activitat. Un esport que permet apropar els alumnes al mar i fer activitats a l'aire lliure”.

L'Ajuntament de Sitges assumirà el transport escolar de l'escola Maria Ossó i de l'Agnès de Sitges, i posarà un monitor de suport a l'activitat. Aquest any es faran sis sessions i les classes començaran el segon trimestre del curs escolar.