Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Més de 2.000 ciclistes en la Pedalada Ecològica Popular Barcelona-Sitges

La pedalada, celebrada el matí de diumenge, ha portat com a lema “Compartir amb respecte és més segur”. La regidora d’Esports, Vinyet Lluís, ha llegit el manifest que reclama “tenir carreteres més segures tant per a vehicles a motor per a les bicicletes”.

Al voltant de 2.100 ciclistes han participat el matí de diumenge en la Pedalada Ecològica - Popular Barcelona-Sitges, que arribava a la divuitena edició. Una activitat que serveix per reivindicar la seguretat viària dels ciclistes a la carretera.

Els participants s'han reunit a les instal·lacions esportives de l'estadi del Camp Nou, del Futbol Club Barcelona, des del qual han iniciat un recorregut de 41 quilòmetres, centrat principalment en les Costes del Garraf, tancades a la circulació durant la pedalada.

Els ciclistes han estat acompanyats d'un important dispositiu de seguretat, amb els Mossos d'Esquadra, un helicòpter, motos de seguiment i voluntaris.

Una vegada han arribat a Sitges, al Carrer de la Creu Roja de la urbanització La Llevantina, la regidora d'Esports Vinyet Lluis ha llegit el manifest el manifest de la Pedalada, que aquest any ha portat com a lema “Compartir amb respecte és més segur”.

El manifest ha remarcat que “volem tenir carreteres mé segures tant per a vehicles a motor com per a les bicicletes. El ciclista no es pot considerar com un enemic per als altres vehicles, cada dia és més habitual que els conductors de cotxes siguin a la vegada ciclistes”.

Per tot això, el manifest demana que hi hagi “més formació vial a les escoles, més presència de la bicicleta en les normatives de circulació, més senyalitzacions preventives a les carreteres referents als ciclistes”.Més informació:

> Galeria de fotografies