Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Torna Pedala 2012 per sensibilitzar la població sobre les formes de mobilitat sostenible

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, Sitges acull el 30 de setembre una nova edició de la Pedala 2012, una pedalada en bicicleta d'anada i tornada fins a Terramar.

Una nova edició de Pedala 2012 farà pujar a la bicicleta als sitgetans el proper diumenge 30 de setembre a les 10.00 hores per pedalejar tots junts en un recorregut que anirà fins als Jardins de Terramar. L'objectiu és, com explica el regidor de Medi Ambient, Ignasi Garrigó, “estimular nous comportaments en relació amb l'ús del vehicle, conscienciar la població sobre els impactes ambientals del transport i impulsar els mitjans de transport sostenibles i públics”. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe, pot jugar un paper molt important en la salut i la qualitat de vida de les persones.

Els participants de Pedala 2012 podran servir-se de matricules, vanos o clauers, tots ells distintius de la Setmana de la Mobilitat, en el punt d'inici, moments previs a l'hora de sortida.

Pedala 2012 compta enguany amb la col·laboració de Bicicletes Viñola, que sortejarà una bicicleta; Toyota Supramotor, que posarà al passeig una exposició de vehicles híbrids i elèctrics; i Sitges Outdoor, que oferirà revisions gratuïtes de bicicletes en un punt als Jardins Terramar.

El recorregut s'iniciarà a les 10.00 hores al Passeig de la Ribera, davant l'estàtua d'El Greco, i enfilarà pel Pg. de la Ribera, Av. Sofia, Av. Ntra. Sra. del Vinyet, Antoni Muntañola, Av. Navarra, Roig i Soler, Juan de la Cierva, Cristòfol Colom, fins arribar als Jardins Terramar. La tornada serà pels carrers Josep V. Foix i Pg. Marítim, fins al punt d'inici.

La Pedala s'emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que, sota el lema Mou-te en la direcció correcta, se celebra a diferents municipis de Catalunya del 22 al 29 de setembre. La Setmana de la Mobilitat pretén informar sobre les noves formes que existeixen de mobilitat, allunyant-se del domini absolut del cotxe particular i apostant per un transport més sostenible.

La campanya està impulsada per la Generalitat de Catalunya i compta amb l'adhesió dels ajuntaments catalans.