Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Xerrada sobre les Violències sexuals al món de l’esport

La conferència està adreçada als diversos agents del món esportiu, entre els quals jugadors, entrenadors, directives i fins i tot aficionats.  La xerrada tindrà lloc dimecres 10 de maig, a les 18.30h a l’Auditori del Miramar - Centre Cultural.

Judith Solanas Sánchez, investigadora predoctoral de diversitat sexual en l'esport a l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), membre de la xarxa LGTBIQ+ Educació Física i Esport serà la ponent de la conferència Les violències sexuals en l'àmbit de l'Esport, que es farà el pròxim dimecres 10 de maig, a les 18.30h a l’Auditori del Miramar - Centre Cultural. La xerrada ja es va fer en el marc del Consell municipal de l’esport, del passat mes de novembre, amb molt bona acceptació, de manera que ara se’n proposa una nova sessió adreçada a un públic més ampli.

Al llarg de la conferència s’abordarà el concepte i les formes de les violències sexuals, les realitats i els mites, les premisses bàsiques que cal conèixer i la normativa aplicable. Pel que fa a les eines de prevenció, es parlarà del certificat d’antecedents penals, la formació i sensibilització necessària i les mesures de prevenció i bones pràctiques.

La ponent també donarà eines per a la detecció d’aquests casos, orientant sobre perfils de la víctima i de la persona agressora i mostrant quins indicadors cal tenir en compte. Finalment, s’explicarà les intervencions a fer davant les violències sexuals, quins protocols cal seguir, quines resolucions es poden establir i com actuar dins de les entitats i clubs.  

La ponència està pensada per a que sigui útil a jugadors i jugadores de les entitats esportives, staff tècnic (monitors, entrenadors, preparadors físics...), membres de juntes directives, membres del Consell Municipal de l’Esport i també a la població en general tant de Sitges com de la comarca del Garraf. Per tenir una previsió d’assistència, es demana inscriure’s al correu esports@sitges.cat, si bé l’entrada serà lliure.