Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

Continua el procés d’adjudicació d’Habitatge de Protecció Oficial

Un cop tancat el termini d’inscripcions per optar a la primera promoció d’HPO, el divendres 18 de febrer, l’Ajuntament de Sitges inicia l’anàlisi de dades per configurar les llistes provisionals de persones admeses i excloses, que es donaran a conèixer pròximament. La Regidoria d’Habitatge preveu que el lliurament de claus a les persones beneficiàries dels habitatges sigui a partir del mes de maig. Les persones o unitats de convivència inscrites a partir del 19 de febrer, inclòs, i aquelles a qui no s’adjudiqui cap habitatge podran optar a la segona promoció d’HPO, prevista a finals d’aquest any.

 

El Registre de Sol·licitants d’Habitatge de Protecció Oficial de Sitges (RSHPOS) ha tancat el termini per optar a la primera promoció d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO), el 18 de febrer. A partir d’ara, la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Sitges  analitzarà les dades per elaborar els llistats provisionals d’inscripcions de persones admeses i excloses del procés d’adjudicació.

“Avançar en el procediment d’adjudicació ens permetrà oferir aquest primers habitatges i que les famílies beneficiàries puguin començar a viure-hi a partir del mes de maig, és a dir, abans de l’estiu”, ha anunciat Júlia Vigó, regidora d’Habitatge, Drets Socials, Ciutadania i Igualtat. L’anàlisi de dades permetrà, a més, obtenir una radiografia acurada de la situació de necessitat habitacional a preu just o social a Sitges, de la qual fins ara no es disposava.

Passaran a formar part de les llistes provisionals les persones i unitats de convivència amb inscripció vigent al RSHPO el 18 de febrer inclòs i que compleixin els requisits de les bases reguladores.

Hi haurà 2 llistes per a la reserva general, en relació a si s’opta a un habitatge de 2 o de 3 habitacions, i una per a ingressos baixos i mobilitat reduïda, respectivament. Després d’elaborar les llistes provisionals, s’obrirà un període d’al·legacions. Un cop resoltes, es presentaran les llistes definitives i l’Ajuntament determinarà la data del sorteig. Hi haurà un sorteig davant Notari per a cadascuna de les llistes.

Dels 43 habitatges que s’adjudicaran en aquest primer semestre de 2022, 34 es destinen a reserva general i es reserven 6 a ingressos baixos, 2 a persones amb mobilitat reduïda i 1 habitatge, exclòs del procés d’adjudicació, que serà gestionat directament per Serveis Socials per a casos de vulnerabilitat.

Les persones o unitats de convivència inscrites a partir del 19 de febrer, inclòs, i aquelles a qui no s’adjudiqui cap habitatge podran optar a la segona promoció d’HPO, prevista a finals d’aquest any, sempre i quan compleixin els requisits específics d’aquesta promoció. També està en desenvolupament, la tercera promoció d’HPO de 70 habitatges, al carrer Lola Anglada, que s’adjudicarà al llarg del 2023.

Els Habitatges de Protecció Oficial de Sitges són en règim de lloguer per 7 anys, renovables en funció de si es continuen complint els requisits establerts a les bases.

 

Tota la informació sobre l’HPO a:

 https://www.sitges.cat/serveis/habitatge/habitatge-de-proteccio-oficial-a-sitges