Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Habitatge

El Pla Local de l’Habitatge 2024-2030 preveu construir 482 pisos de protecció oficial

La sessió presencial d’aquest divendres ha posat sobre la taula les problemàtiques específiques de Sitges i enceta un full de ruta per als propers anys.

El Pla Local de l’Habitatge 2024-2030 continua avançant, després de la sessió pública presencial feta aquest divendres a la tarda al Miramar Centre Cultural, amb la participació del govern municipal i l’equip redactor del Pla. El regidor d’Habitatge, Jaume Monasterio Miró, ha explicat que “som coneixedors de l’especial problemàtica que tenim a Sitges en matèria d’habitatge i per això ja hem començat el procés per desenvolupar 482 pisos de protecció oficial en els pròxims anys”.

Precisament, la sessió d’aquest divendres del Pla Local de l’Habitatge ha servit per presentar la diagnosi sobre aquest àmbit a Sitges, on s’han detectat les problemàtiques dels preus de venda i de lloguer a la vila. Aquest informe complet es pot consultar a sitges.cat/habitatge. Amb aquesta diagnosi a la mà i els resultats de la participació ciutadana, ara l’Ajuntament ha de dibuixar les accions que vol desenvolupar en els pròxims anys i portar a aprovació del Ple municipal el nou Pla Local de l’habitatge. En aquest sentit, l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell Abella, ha recordat en el torn de cloenda de la sessió que “l’habitatge és una prioritat per aquest govern” i afegeix que “cada setmana ens arriben casos de persones de Sitges que ens demanen habitatges a preus protegits”.

En aquest context, Sitges ha lliurat 175 habitatges de promoció oficial en tres promocions realitzades en els últims anys. Per aquest motiu, l’anàlisi de la situació esmenta l’expertesa municipal en desenvolupar aquest tipus de promocions. Segons el Pla Territorial Sectorial de l’Habitatge de Catalunya, Sitges hauria d’arribar a l’objectiu de solidaritat urbana del 15% dels habitatges principals a finals del 2041 destinats a polítiques socials.