Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

Pla local de joventut 2022-2025

Donar resposta a les necessitats dels joves

El Pla Local de Joventut de Sitges 2022-2025 pretén, en el marc de les competències i els recursos propis de l'Ajuntament de Sitges com les d'altres institucions públiques o empreses, donar resposta en un sentit ampli a les necessitats dels joves, superant el concepte que els joves només necessiten polítiques encaminades a omplir el seu temps lliure. Sitges és un municipi que no té carència d'oferta de lleure i, a més a més, la seva vida cultural i associativa és prou rica, però aquesta afirmació necessita matisos.

El Pla Local 2022-2025 està dividit en 3 eixos principals que són els eixos vertebradors del projecte d'on es desprenen les diferents accions a treballar. Els 3 eixos són:

  • Eix 1: Espai Jove
    • Espai jove i comunicació
  • Eix 2: Transicions
    • Educació, ocupació, salut i habitatge
  • Eix 3: Participació, cultura i oci, cohesió social


Sobre el pla de joventut

És necessari realitzar un model de política pública que s'adeqüi a les necessitats i a les característiques concretes de la població juvenil. Des d'aquest punt de vista es fa necessària una política específica per a aquesta part de la població, que té unes condicions i uns trets que la diferencien de la resta de sectors poblacionals.

Les opcions tècniques adoptades són el resultat de recollir, incipientment, experiències procedents de la política de joventut a la vila, processos participatius i enquestes a la població jove i de conèixer i reflexionar sobre projectes que es duen a terme en altres pobles i municipis, i en el conjunt de Catalunya amb el Pla Nacional de Joventut. No vol dir això que aquesta sigui una planificació tancada sinó que està oberta a modificacions justificades.

El que pretenem amb aquest projecte, és continuar treballant per un model específic per a Sitges, que respongui a les demandes i també a les peculiaritats dels joves de la vila, sense perdre de vista les propostes i línies teòriques que es duen a terme en l'àmbit de les polítiques de joventut en general.