Xerrades
Parlen els experts!
XERRADES REALITZADES
'Idees per cuinar divertit, saludable i sostenible'
A càrrec d’Alba Vigó (Tècnica Superior en Dietètica) i Vinyet Capdet (Docent i investigadora, tècnica culinària).
Realitzat el passat 10 de setembre de 2023
La tècnica superior en dietètica, Alba Vigó, i la professora i coordinadora del Grau Interuniversitari de Ciències culinàries i gastronòmiques, al CETT-UB, Vinyet Capdet, va explicar com aprofitar els productes que ofereix el territori i fer-ne un ús sostenible en clau gastronòmica. A més, també va comentar com revalorar i donar valor als aliments presentant-los de manera atractiva.
'Com sabem si el que mengem és saludable? Pros i contres dels indicadors de qualitat dels aliments'
A càrrec d’Alba Vigó (Tècnica Superior en Dietètica) i Marisa Mena (epidemiòloga).
Realitzat el passat 4 de juny de 2023
Cada vegada estem més conscienciats de la importància de la qualitat nutricional dels aliments, i això és favorable i és signe d’una maduresa creixent entre la població, però també ha fet que el sector de l’alimentació hagi evolucionat cap a la creació d’indicadors de la qualitat dels productes que trobem al mercat.
Un dels indicadors que s’ha popularitzat molt i és el que actualment es fa servir en molts d’aquests productes és el Nutri-Score. És una etiqueta que conté 5 categories que van de la lletra A (molt bona qualitat) a la E (molt dolenta) i ens dona una idea ràpida de si ens trobem davant un producte saludable o insà.
Però, per contra, els interessos de la indústria alimentària s’aprofiten de l’indicador i fan que es puguin donar per bons aliments o productes comestibles amb un perfil nutricional molt pobre, ja sigui pel dèficit de nutrients o per l’alt contingut d’additius. Tractarem aquest tema des d’un punt de vista coherent lluny dels extrems, que, de vegades ens porten a obsessionar-nos pel que mengem.
'La salut és a les teves mans. 5 consells per tenir una millor qualitat de vida'
A càrrec d’Alba Vigó (Tècnica Superior en Dietètica) i Ana Morillo (infermera pediàtrica i experta universitària en nutrició i alimentació infantil).
Realizat el passat 9 de juliol de 2023
La salut és a les nostres mans. Hi ha hàbits que podem adquirir per tractar de prevenir algunes malalties associades al nostre comportament i poder gaudir d’una vida més sana. El propòsit de la xerrada va ser donar 5 consells directament relacionats amb la millora del nostre benestar i, de retruc, també amb la del planeta i tractar de canviar el nostre estil de vida.
'Tips per cuinar divertit, saludable i sostenible'
A càrrec d’Alba Vigó (Tècnica Superior en Dietètica) i Vinyet Capdet (Professora i coordinadora del Grau Interuniversitari de Ciències culinàries i gastronòmiques, al CETT-UB).
Realitzat el passat 10 de setembre de 2023
Com aprofitar els productes que ens ofereix el terrotori i fer-ne un ús sostenible en clau gastronòmica. Revalorar i donar valor als aliments presentant-los de manera atractiva.