Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alimentació saludable

Cuineres i cuiners

Professionals procedents de l’Uruguai, Japó, Senegal, Ucraïna, Marroc, França, Mèxic i Xile que resideixen o treballen a la comarca del Garraf, cuinen una recepta tradicional del seu país d’origen

Darío G. Senatre

Va néixer a Florida, Uruguai, l’any 1984. Va estudiar cuina a Montevideo i amb 19 anys entra per primer cop en una cuina professional. Des de l’any 2009 és membre actiu de l’Acadèmia Culinària Nacional d’Uruguai. Actualment, és xef i propietari del restaurant La Cocina de Sitges.

 

 

 

Kateryna Golodnykova

Va nèixer a Donetsk, Ucraïna, el 9 d’octubre de 1989. Va començar a treballar en cuina l’any 2011 en el restaurant Sports Bar de Sitges. En l’actualitat, exerceix de cap de cuina en el restaurant Picnic de Sitges, on es va traslladar l’any 2014.

 

 

 

 

Lila Pascale

Va nèixer als anys 80 a França. Fa molts anys que viu a Espanya i des de fa dues dècades és la cara visible de diferents restaurants on la verdura sempre és la protagonista. Ara és responsable dels seus dos restaurants, juntament amb la seva parella, el Dosa Nova, a Sitges i Barcelona. La Lila porta la sala però sovint entra a la cuina i s’afegeix a la part creativa dels restaurants. És una persona molt solidària i activista per la sostenibilitat.

La recepta que ens presenta és una història d’amistat entre dues generacions i dos orígens, compartida entre Espanya i França. Amb els “Haricots de Soissons” pretén posar els llegums al costat de la convivència i el gaudi de les diferències culturals.

 

Massamba Sow

En Massamba té 53 anys i va arribar a Espanya l’any 1991, procedent de Louga, Senegal. Després d’un temps dedicant-se al comerç, fa vint anys va entrar a una cuina professional i encara hi treballa. Actualment, forma part de l’equip de cuina de l’Sports Bar de Sitges.

 

 

 

Natsumi Nakamori

Va néixer al Japó i el 1997 va iniciar la seva carrera culinària a Tokio. Es va traslladar a Barcelona el 2003, passant per diversos restaurants, alguns d’ells distingits amb estrella Michelin, i també va treballar en alguns restaurants japonesos.

Actualment ha apostat pel seu propi projecte, “Pickles Natsumi”, que ofereix tallers de fermentació, classes de cuina japonesa saludable i producció d’aliments fermentats per a la venda.

 

 

Núria Lucas Font

Va néixer a Vilanova i la Geltrú el 28 d’abril de 1982. Va estudiar cuina a l’IES Joan Ramon Benaprès de Sitges l’any 2002 i des de l’any 2014 és cuinera i propietària del restaurant El Dinou de Vilanova i la Geltrú. És membre d’ Slow Food des de l’any 2009.

 

 

 

Paola Riveros Sepúlveda

Va néixer a Santiago de Xile el 23 de abril de 1970. Amb 19 anys va marxar a França per tal d’estudiar Comunicació Audiovisual a París. Va combinar els estudis amb una feina a un restaurant franco-italià, fins que el 1995 va entrar en contacte amb la gastronomia clàssica francesa, treballant a l’Entrecot Le Relaise de Venise. Posteriorment, el 1999 es va traslladar a Barcelona amb els responsables del restaurant francès per tal d’obrir una sucursal del mateix restaurant al carrer Pau Claris, on va ser la responsable de la carta de postres. Va abandonar temporalment l’hostaleria per dedicar-se al món immobiliari i el 2006 va marxar a La Rioja, on va treballar de relacions públiques per al grup La Rioja Alta, SA. El 2012 va tornar a Sitges i un any després va inaugurar el restaurant La Pícara, on treballa actualment.

 

Pedro Luís López Marín

Va néixer l’any 1965 a La Iruela, Jaén. Va visitar Sitges el 1974, però s’hi va establir definitivament l’any 1980. Fa 35 anys que exerceix com a cuiner en nombrosos establiments de la vila i manté la seva passió per la cuina després d’haver fet diferents estades en restaurants de referència com Andra Mari, Jean Luc Figueras, Lúculo, Gamíniz, El Molino de Urdariz, Taberna de Alabardero, etc. Va participar en cursets d’El Bulli. Per temes de salut ja no treballa, però sempre està disposat a participar en esdeveniments gastronòmics de forma altruista.

 

Yassine Essahli

Va néixer a Tànger (Marroc), el 1985. La seva família ja es dedicava a l'hostaleria en la seva ciutat natal, on van tenir diferents restaurants, un d'ells anomenat 'Popular'. El 2008 es van traslladar a Catalunya i ell hi treballa a la Salseta des de llavors.