Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alimentació saludable

Presentació de Valentí Mongay

Presentació del representant del moviment Slow Food.

 

Aquest receptari que teniu a les pantalles dels vostres dispositius electrònics és fruit de la jornada dedicada als llegums, que el passat 19 de febrer va tenir lloc a l'IES Joan Ramon Benaprès de Sitges, amb motiu del Dia Mundial dels Llegums.

Una desena de cuineres i cuiners de diferents nacionalitats, residents al Garraf, van aplegar-se a les instal·lacions de l’Escola d'Hostaleria, convocats per l’Ajuntament de Sitges i l’associació Slow Food del Garraf i Penedès, per tal de cuinar un plat tradicional del seu país d'origen.

La jornada estava emmarcada en una campanya més àmplia d'Slow Food Internacional, Planting The Future, un desafiament de 4 setmanes durant el mes de febrer, amb l'objectiu d'aprendre més sobre els sistemes alimentaris per fer canvis positius que ens beneficiïn a nosaltres i al planeta. Un viatge necessari que ens permet descobrir com tenir dietes sostenibles, fonts d'aliments nets i justos, així com adquirir coneixements sobre menjars diversos i rics en vegetals.

Cada dia es fa més palès la necessitat urgent de fer un canvi en la nostra dieta, una transició cap a una alimentació més vegetal i amb una producció d’aliments més sostenible i és aquí on els llegums hi juguen un paper important, ja que ens poden aportar les proteïnes que necessita la nostra nutrició per tal d’abandonar en la mesura del possible una dieta carnívora.

Amb aquest receptari volem facilitar-vos aquesta transició tant necessària per al planeta. A la iniciativa s’ha unit el Gremi d’Hostaleria de Sitges, engrescant diferents restaurants sitgetans que han esdevingut prescriptors dels llegums, recomanant un plat amb aquests vegetals a les seves cartes.

Salut!

Valentí Mongay