Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alimentació saludable

Presentació de l'Alcaldessa

Presentació d'Aurora Carbonell.

 

Com a alcaldessa de Sitges, vull adreçar-me a vosaltres per parlar sobre un tema que considero de vital importància: l'alimentació saludable. En el temps on el benestar i la salut cobren un valor cada cop més rellevant, és essencial informar-se sobre allò que mengem i com afecta al nostre cos i ment.

L'alimentació saludable no sols és un pilar fonamental per a mantenir-nos en forma i amb energia, sinó que també juga un paper crucial en la prevenció de malalties i en la promoció d'un estil de vida més sostenible.

Em aquest sentit, els llegums, com les llenties, cigrons o mongetes, són veritables joies de la nutrició. La seva versatilitat en la cuina ens permet crear una àmplia varietat de plats deliciosos i nutritius, com els que podeu trobar en aquest receptari.

Si incorporem els llegums en la nostra dieta de manera regular, estem fent un pas important cap a una alimentació més equilibrada i sostenible. Contribuïm a reduir l'impacte ambiental, ja que els llegums requereixen menys recursos hídrics i emeten menys gasos d'efecte d'hivernacle en comparació amb altres fonts de proteïna.

Per això, des de l'Ajuntament de Sitges, us animem a incloure els llegums en la dieta diària perquè no només en sortirà beneficiada la vostra salut, sinó que també estareu contribuint a tenir cura del planeta.

Aprofito aquesta ocasió per agrair la tasca duta a terme pel moviment Slow Food del Garraf i Penedès, Institut Joan Ramon Benaprès i Gremi d’Hostaleria de Sitges, que s’han bolcat en aquesta iniciativa i treballen per fomentar un sistema alimentari equilibrat i sostenible. I com no, agrair a tots els cuiners i cuineres que han fet possible aquest receptari, ple de suculents plats fets amb llegums.

Espero que inspiri a tothom a experimentar en la cuina amb receptes noves i emocionants, i que alhora convidi a reflexionar sobre la importància de fer costat als nostres productors locals i a consumir de manera conscient i responsable.

Junts podem promoure un estil de vida més saludable i sostenible. Incorporem els llegums a la nostra dieta i gaudim dels seus nombrosos beneficis!

Salutacions cordials,

Aurora Carbonell i Abella