Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Participació Ciutadana

L’Ajuntament de Sitges amplia els continguts del portal de Govern Obert i Transparència

Coincidint amb el Dia Internacional del Dret d’Accés Universal a la Informació, la regidoria de Participació i Transparència presenta els nous continguts del portal web Portal de Govern Obert (sitges.cat) que permet accedir fàcilment a la informació municipal i conèixer la gestió pública.

La regidoria de Participació i Transparència amplia els nous continguts del portal de Govern Obert, coincidint amb el Dia Internacional del Dret d’Accés Universal a la Informació. El portal permet tenir accés directe a informació municipal d’una manera més accessible i posa a l’abast sis espais web per potenciar la transparència, les dades obertes i de participació ciutadana.

El Dia Internacional del Dret d’Accés Universal a la Informació se celebra des de l’any 2015 quan la UNESCO va adoptar una resolució en què exposava que el dret universal d’accés a la informació és essencial per al funcionament democràtic de les societats. 

La regidora de Participació i Transparència, Elisabeth Pérez, explica que “des de l’Ajuntament de Sitges estem compromesos a través d’un treball permanent per millorar les polítiques de govern obert, i mantenir una comunicació transparent i bidireccional amb la ciutadania. El nostre capteniment és seguir avançant cap a la democràcia participativa, i en aquest sentit, hem renovat d’aquest espai web per tal de fer més àgil i accessible la informació que, entenem, és d’interès públic”.

El Portal de Govern Obert facilita la informació municipal i posa a l’abast diferents espais web per potenciar la transparència com són:

 

  • Portal de Transparència: Dades estadístiques, informació del terme municipal, cartipàs municipal, currículums de regidores i regidors de la Corporació o convocatòries de personal, entre d’altres.

 

  • Portal de Dades Obertes: informació d’interès per a la ciutadania en format estandarditzat, obert i reutilitzable.

 

  • Portal del PAM, en el qual es pot fer el seguiment del Pla d’Actuació Municipal 2019-2023.

 

  • Portal de Participació ciutadana (Participa 311), en el qual es pot consultar la informació relacionada amb els Consells Municipals i la seva activitat, les consultes públiques prèvies, així com els processos participatius promoguts per l’Ajuntament de Sitges.

 

 

  • Agendes Públiques, on es pot consultar l’activitat pública dels regidors de l’equip de govern i alts càrrecs.

 

Portal de Govern Obert (sitges.cat) disposa d’altres informacions d’interès com el Codi de Conducta, aprovat per la Corporació, i els resums i notes de premsa dels acords de Junta de Govern Local i del Ple Municipal.

El mateix portal web compta amb un accés directe per fer el tràmit d’accés a la informació pública. També es pot obtenir informació presentant una instància de manera telemàtica a través de l’OAC.

Galeria d'Imatges