Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges obre avui el termini per sol·licitar ajuts econòmics destinats a l’emprenedoria i la creació de noves empreses

Les sol·licituds es poden presentar a partir d’avui dilluns, 1 d’agost i fins al dia 29 d’agost a través de la pàgina de Promoció Econòmica (https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/ajuts).

L’Ajuntament de Sitges obre avui el termini per sol·licitar els ajuts econòmics destinats a l’emprenedoria i la creació d’empresa. Les sol·licituds es poden presentar telemàticament des d’aquest dilluns fins el 29 d’agost a Promoció Econòmica. L’objectiu és incentivar l’autoocupació i donar suport a les empreses o persones treballadores autònomes que decideixen iniciar la seva activitat econòmica a la vila. L’activitat econòmica s’ha d’haver iniciat entre l'1 d’octubre de 2021 i fins el 31 de juliol de 2022. Entre els requisits, l’activitat econòmica i el domicili fiscal ha d’estar a Sitges. També poden optar a l’ajut persones autònomes o empreses que tinguin el domicili fiscal fora del terme municipal de Sitges però desenvolupin l’activitat econòmica en un local ubicat dins del terme municipal, i que el nombre de  persones treballadores contractades sigui inferior a 12. També s’inclou entre els criteris, que es presenti un pla de negoci i un pla econòmic-financer detallat.

L’import de la subvenció serà com a màxim del 80% de les factures presentades, excepte l’IVA de la despesa que no formarà part de la despesa finançable. Així l’import màxim de l’ajut és de 6.000 €. Per aquelles activitats econòmiques desenvolupades en el domicili de residència de la persona emprenedora, l’import màxim de l’ajut es fixa en 1.000 €.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca que “durant la pandèmia hem intentat ajudar totes les empreses i autònoms a poder superar aquest període i ara per aquest 2022 focalitzem els dos ajuts econòmics als emprenedors que inicien els seus projectes empresarials, per ajudar-los a l’inici, on hi ha més despeses. També és el moment en el qual el negoci s’ha de donar a conèixer i assentar-se. A més, volem donar suport als negocis que generen autoocupació, idees noves, diversitat i que ens fan créixer econòmicament. Properament també activarem un ajut econòmic per potenciar la contractació de qualitat”. Guillem Escolà afegeix que “tothom que sigui beneficiari dels ajuts rebrà els diners aquest mateix any, per això el període per tot nou negoci o contracte serà fins al 31 de juliol d’aquest 2022. A més, no són incompatibles els dos ajuts econòmics, així que si s’ha iniciat un negoci i, a més, s’ha fet contractació de personal, es pot optar als dos ajuts”.

 

Ajuts econòmics 2022

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges destina un total de 132.100 euros per impulsar dos ajuts econòmics per a empreses i autònoms dedicats a l’emprenedoria i també a l’ocupació. La voluntat és contribuir a facilitar que els treballadors tinguin contractes fixos i ajudar a les persones que emprenen en el moment inicial de la creació de noves empreses o negocis. Es destinaran 66.600 euros a l’ajut per al foment de la contractació i la millora de l’ocupació, i també, 65.500 euros a l’ajut per al foment de l’emprenedoria i la creació d’empreses noves. Les convocatòries dels dos ajuts econòmics es podran sol·licitar aquest estiu.

A través d’aquests ajuts, l’Ajuntament de Sitges acompleix amb els objectius estratègics del Pla d’Actuació Municipal (PAM) per fer créixer el teixit productiu de la vila i generar nous llocs de treball.

Requisits

https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/ajuts/ajuts-i-subvencions-de-lajuntament-de-sitges-per-autonoms-i-empreses-per-lany-2022/ajuts-a-l2019emprenedoria-i-la-creacio-de-noves-empreses-per-a-lany-2022

 

Termini per presentar sol·licituds: de l’1 al 29 d’agost (ambdós inclosos)

Tramitació: A través del portal de tràmits, https://carpeta.sitges.cat o a l’enllaç directe

https://carpeta.sitges.cat/Ciutadania/DetallTramit.aspx?Cercador=True&IdTramit=595

Documents

Bases de l’ajut econòmic per fomentar l’emprenedoria i la creació d’empreses noves publicades a la seu electrònica