Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

L’Ajuntament de Sitges prepara noves compensacions i ajudes per als sectors econòmics

De moment, l’Ajuntament ha destinat 700.000€ a empreses, autònoms i entitats sense ànim de lucre i ha iniciat el pagament de les primeres les convocatòries resoltes. També es treballa per ampliar els ajuts a establiments afectats per la Covid-19 per compensar les despeses fixes, entre les quals, la taxa de residus comercials per l’aturada del servei durant el confinament, del 15 de març al 30 de maig.

Comerços, restaurants i hotels rebran una compensació econòmica per despeses associades al COVID-19 entre les quals la recollida de residus comercials. La prestació d’aquest servei es va aturar del 15 de març al 30 de maig, temps en el que els negocis estaven tancats. El regidor de Turisme, Luis Miguel Garcia, ha afirmat que “és una qüestió de sentit comú, sense renunciar a altres actuacions urgents acordades amb el Gremi d’Hostaleria de Sitges, i una mostra més del suport municipal al sector turístic, de l’oci nocturn i de la restauració, tan castigats per les conseqüències de la Covid-19”. Les bases per optar a aquestes ajudes directes es donaran a conèixer a través dels canals oficials de l’Ajuntament de Sitges.

Aquesta nova compensació s’afegeix a les diferents ajudes ofertes per l’Ajuntament de Sitges durant aquest 2020 per contribuir a mantenir l’activitat dels principals sectors econòmics de la vila, algunes de les quals ja estan resoltes i altres tenen ordres de pagament, com són la d’autònoms de 2 a 5 anys i la de lloguers/hipoteques de locals comercials i subministraments.

En total el consistori ha destinat fins ara 700.000 € en ajudes per a fomentar la creació de nous projectes, a la consolidació, a la reactivació (per a autònoms de més de 5 anys), ajudes també a la contractació , als lloguers / hipoteques de locals comercials o i subministraments i ajudes també a material sanitari.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, ha assegurat que “treballem per donar resposta a totes les necessitats”. Escolà afegeix que “davant la greu situació actual, estem treballant per ajudar als diferents sectors econòmics del municipi -comerç, restauració, hoteler, cultural, esportiu, etc- .. molt afectats per la crisi de la covid19. Estem acabant de resoldre totes les sol·licituds rebudes dels diferents ajuts oberts aquest 2020 i a la vegada ja preparant un nou paquet d'ajuts que aniran orientats a ajudar a cobrir les despeses fixes/estructurals de tot un negoci, i una línia específica per aquells sectors que han tingut una aturada econòmica obligada o per decret després de la 1a reactivació”.

En total, l’Ajuntament ha destinat més de 4,5 M€ en ajudes i subvencions per superar les necessitats derivades de la irrupció de la Covid-19. En aquest sentit, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha explicat que “el nostre objectiu és que en el proper pressupost les ajudes es puguin atorgar d’una forma més ràpida i agilitzar els pagaments”.

 

 

AJUDES MUNICIPALS DE PROMOCIÓ ECONÒMICA – COVID-19

 

1.- Ajuda per a la creació d'empreses per a autònoms de primer any

Estat: En procés.

 

  1. Per a empreses creades amb posterioritat a l’1 de juliol de 2019 fins el 30 de juny del 2020

Import màxim d’ajudes: 2.500 euros

Sol·licituds admeses: 11.

 

  1. Per a empreses de nova creació d'autònoms donats d’alta al RETA entre l'1 de juliol i el 15 d’octubre de 2020

Import màxim d’ajudes: 2.500 euros

Total sol·licituds presentades: 9.

 

2.- Ajuda per a la consolidació de projectes d’autònoms (de 2 a 5 anys)

Estat: Tramitada la proposta de resolució. Pendent d’aprovació a JGL.

Ajudes destinades a cobrir els costos de les quotes satisfetes a la seguretat social del Règim Especial de Treballadors Autònoms.

Import de les ajudes: entre 500 € i 2.000 €. 

Total sol·licituds: 127 (82 vàlides).

Sol·licituds admeses: 42 (màxima puntuació).

 

3.- Ajuda per a la reactivació d’autònoms i petites empreses amb antiguitat superior als 5 anys

Estat: En procés.

Import màxim ajudes: 2.500 euros

Total sol·licituds rebudes: 14 (12 admeses, 1 exclosa i 1 pendent de requeriment).

 

4.- Ajut per la contractació laboral

 

  1. Ajudes per a contractacions per manteniment de llocs de treball durant la crisi de la COVID-19 sense l’aplicació d’un ERTO

Estat: Finalitzat i pagat ajuda a beneficiaris.

Total sol·licituds: 10  / Concedides 3 / Denegades 7

Import màxim per empresa: 5.500€

 

  1. Noves contractacions des de la finalització de l’estat d’alarma o la finalització dels expedients de regulació temporal d’ocupació

Estat: Tancant-se la resolució final. Proposta preparada per aprovar a JGL.

Total sol·licituds presentades: 35 per a 80 contractacions.

Total sol·licituds admeses: 30 amb 59 contractes

Import màxim per empresa: 5.500€

 

 

5.- Ajudes pel pagament del lloguer / hipoteca i subministraments de locals comercials

Estat: Feta proposta de resolució. Pendent aprovació JGL.

Import màxim a percebre: 2.000,00 €

Propostes presentades: 243.

Propostes admeses: 137.

 

6.- Ajuts per aplicació de mesures higièniques i de seguretat d'establiments comercials

Estat: En procés de revisió de documentació.

Import ajudes: entre 500 i 3.000 euros

Total sol·licituds: 63 sol·licitants.

 

 

Ajudes d’altres administracions

Al web municipal s’informa també de les ajudes i subvencions publicades per la Generalitat de Catalunya i l’Estat al següent enllaç:

https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/ajudes-covid-19/mesures-per-a-empreses-i-autonoms-altres-administracions