Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges activa de nou el projecte de suport per a l’ocupació al sector de l’hostaleria

La iniciativa, impulsada per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges amb el suport del Gremi d’Hostaleria, es realitza al mes d’abril i inclou una programació amb 3 formacions i entrevistes ràpides entre empreses i candidats.

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges posa en marxa, per segon any consecutiu, el projecte de suport a l’ocupació en el sector de l’hostaleria  amb l’objectiu de formar a persones per cobrir ofertes de treball en un sector amb molta demanada de personal. Al llarg del mes d’abril el CIES Nivell 10 organitza formacions vinculades a les feines més complexes de cobrir (els àmbits de cuina i sala) i un Cara a Cara (entrevistes ràpides) per donar resposta a les demandes laborals.

La iniciativa, organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, pretén ajudar les empreses a cercar personal però al mateix temps formar i millorar les competències laborals i els currículums de les persones que es troben en situació d’atur i que busquen feina en aquest àmbit o que volen millorar la situació laboral. Alhora a través d’aquest projecte també es vol millorar la qualitat dels serveis oferts per les empreses d’aquest sector.

La programació d’activitats començarà amb les tres formacions en hostaleria, organitzades pel Centre d’Iniciatives Econòmiques (CIES Nivell 10) durant el mes d’abril sobre Higiene alimentària / manipulador/a d'aliments (4 d’abril); Autocontrol sanitari i al·lèrgies en l'elaboració i serveis d'aliments (5 d’abril) i un curs bàsic d’auxiliar de cuina (del 15 al 22 d’abril). L’objectiu d’oferir aquests coneixements és reforçar, sobretot, les posicions de sala i cuina perquè són les més difícils de cobrir. El projecte continuarà el 24 i 25 d’abril amb el Cara a Cara, una trobada en la qual les empreses del sector de l’hostaleria i persones desocupades o treballadores s’entrevistaran durant 5 minuts amb cada candidat. L’any passat, un total de 16 empreses i 150 persones van participar al Cara a Cara.

El regidor de Promoció Econòmica, David Martínez, posa en valor que “aquest 2024 continua el projecte de suport a l’Hostaleria de Sitges, iniciat l’any passat per l’Ajuntament de Sitges, perquè encara hi ha preocupació per cobrir els llocs de treball en aquest sector”. Martínez afegeix que “davant d’aquest escenari des de l’administració oferim formacions gratuïtes per ajudar a millorar el currículum de les persones que vulguin treballar al sector i també posem en contacte a persones desocupades o treballadores i empresaris per cobrir no només les vacants d’estiu sinó que esperem que sigui perquè puguin treballar tot l’any”.

El projecte de suport a l’hostaleria i la restauració està impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i finançat per la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria de Sitges, que difon la iniciativa a tots els seus agremiats, el Consell Comarcal del Garraf i la resta dels municipis de la comarca en el marc del Pacte per l’Ocupació. 

 

 

 

 

PROJECTE DE SUPORT A L’HOSTALERIA 2024

 

 

 

  *FORMACIONS EN HOSTALERIA:

 

 

  • 4 d’abril -Manipulador/a d’aliments

 

  • 5 d’abril  -Autocontrol sanitari i al·lèrgies

 

  • 15- 22 d’abril - Curs de bàsic d’auxiliar de cuina

 

 

  *CARA A CARA  (entrevistes ràpides entre empreses i candidats)

 

  • 24 i 25 d’abril  
  • De 9 a 15 h, Miramar-Centre Cultural
  • Data límit d’inscripcions: fins a 12 d’abril.
  • Inscripcions gratuïtes però cal omplir un formulari. Formulari d’inscripcions:

 

 

 

 

 

 

PER A MÉS INFORMACIÓ: