Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

Sitges impulsa un nou projecte de suport a l’ocupació per al sector de l’hostaleria i la restauració

La iniciativa, impulsada per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges i el Gremi d’Hostaleria de Sitges, programa des de febrer fins al maig, un conjunt d’accions com jornades per a empreses i treballadors/res, càpsules formatives i entrevistes ràpides (Cara a Cara) entre empreses i possibles treballadors i treballadores. El Gremi d’Hostaleria de Sitges preveu contractar un mínim del 65% dels candidats presentats durant les jornades del Cara a Cara que segueixin la programació de les càpsules formatives.

L’Ajuntament de Sitges promou un projecte de suport a l’ocupació en el sector de l’hostaleria i la restauració entre els mesos de febrer i maig amb l’objectiu de contribuir a cobrir les ofertes de treball del sector.

La iniciativa, organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació i el Gremi d’Hostaleria de Sitges, inclou una jornada formativa dirigida a empresaris i professionals de l’hostaleria i la restauració sobre la temporada 2023 i les tendències sociolaborals. També s’ha previst una sessió adreçada a treballadors del sector i càpsules formatives per oferir coneixements bàsics. El programa també contempla entrevistes cara a cara per reunir empreses i candidats. A més de cobrir les ofertes de treball, també es vol formar a les persones que es troben en situació d’atur o que volen millorar la seva situació laboral.  

El projecte pretén fer una reflexió i una posada en comú amb les empreses de l’hostaleria i la restauració sobre les necessitats sociolaborals sorgides després de moltes persones hagin canviat de sector laboral arran de la Covid-19.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca que  “cal tenir en compte que un dels efectes que han generat la pandèmia és que moltes persones han canviat de sector laboral per buscar una major estabilització. Això ha generat, manca de personal i per aquest motiu estem treballant en diferents línies d’actuació, com la campanya “Vols treballar a l’hostaleria?” que va permetre cobrir un ampli volum de llocs de treball”. El regidor afegeix que “el turisme és el nostre principal motor econòmic i per això compartim la preocupació del sector i, per tant, la necessitat de trobar solucions conjuntes”.

El projecte compta amb el compromís del Gremi d’Hostaleria de Sitges per aconseguir contractar segons els perfils, un mínim del 65% de les persones candidates presentades durant les dues jornades del Cara a Cara i que segueixin el programa de capsules formatives, per garantir coneixements bàsics per a treballar en el sector.

El gerent del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Alejandro Eguía, assegura que “aquest programa, que hem treballant amb col·laboració amb l’Ajuntament, pretén atraure i retenir talent amb un missatge ben clar: Sitges, és una destinació turística de primer nivell mundial amb grans oportunitats laborals al nostre sector”. Alejandro Eguía explica que “els recursos logístics i les bases de dades de candidats de l’Ajuntament ens permetran unir forces”.

La programació d’activitats començarà amb les dues jornades relacionades amb el sector de l’hostaleria i la restauració i comptarà amb l’impuls de Servei d’Ocupació Local de CIES Nivell 10 i el Gremi d’Hostaleria de Sitges, amb el suport de Cambra de Comerç (delegació del Garraf), del Consell Comarcal del Garraf i la resta dels municipis de la comarca en el marc del Pacte per l’Ocupació.  

 

Calendari i Programació

 • ‘Present i futur del sector de l’hostaleria i la restauració: adaptació del sector’

          Jornada dirigida a empreses

          28 febrer de 2023 - de 9 a 13 h 

          Miramar - Centre Cultural

          Formulari d'inscripció

 

 • ‘Contractació i futur del sector. La importància de la formació’

          Jornada dirigida a persones que volen treballar en el sector ‘

           2 de març de 2023- de 9 a 13 h

           Miramar - Centre Cultural 

           Formulari d’inscripció a la jornada del 2 de març

 

 

 • Càpsules formatives (entre el març i el maig de 2023)
  • Càpsula 1: Higiene alimentària
  • Càpsula 2: APPCC (autocontrol sanitari i al·lèrgies)
  • Càpsula 3:Tècniques bàsiques en preparació de serveis d’aliments i begudes
  • Càpsula 4 Atenció bàsica en orientació i comandes al client amb idiomes (català, castellà i anglès)

            Formulari d'inscripcions (properament)

 

 • Cara a Cara entre empreses i treballadors/res

          Entre el 23 i el 29 de març de 2023

          (Pendent de confirmar la localització)

           Formulari d'inscripcions (properament)

 

Per a més informació: 

 

 

 

 

 

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges