Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Residus i neteja viària

Recollida comercial

La recollida comercial porta a porta és un servei que pretén millorar la convivència entre l’activitat econòmica del municipi i les persones que hi resideixen mitjançant un servei de recollida propi per als comerços, que evita la saturació dels contenidors del carrer i el desbordament de residus al voltant d’aquests.

Qui està obligat a realitzar la recollida comercial porta a porta?

Els establiments que no tinguin contractat un servei privat de recollida de residus i alhora:

a/ Que estiguin ubicats a la zona indicada al plànol i que produeixin un volum de residus diari superior a 1 bossa de 50 lt.

b/ Que estiguin ubicats fora de la zona indicada al plànol i que produeixin un volum de residus diari superior a 1 bossa de 240 lt.

 

Com funciona la recollida comercial porta a porta?

Cal deixar cada fracció residual el dia en què hi ha la recollida davant de l’establiment mitjançant els elements de contenerització especificats.

  • Resta: 7 dies a la setmana durant tot l’any a partir de les 21h*. El residu s’ha d’entregar en contenidors homologats grisos o negres
  • Orgànica: 7 dies a la setmana durant tot l’any a partir de les 21h* (en temporada alta** hi ha una altra recollida a les 17h). El residu s’ha d’entregar en contenidors homologats de color marró.
  • Paper i cartró: 7 dies a la setmana durant tot l’any a partir de 21h*. El residu s’ha d’entregar sense contenidor però ben plegat i lligat.
  • Envasos: 3 dies a la setmana en temporada baixa (dimarts, dijous i dissabte) i 4 dies a la setmana en temporada alta** (dimarts, dijous, dissabte i diumenge) a partir de les 21h*. El residu s’ha d’entregar amb bossa groga i sense contenidor.
  • Vidre: 3 dies a la setmana en temporada baixa (dimecres, divendres i diumenge) i 7 dies a la setmana en temporada** alta a les 8h. El residu s’ha d’entregar en contenidors homologats verds.

* Les fraccions recollides en horari nocturn es dipositaran al carrer a l’hora del tancament de l'establiment (entre les 21h i les 3:30h, mai abans ni després).

** La temporada alta va de l’1 maig fins el 15 d’octubre.

 

Què heu de tenir en compte

- No barrejar els residus de diferents tipus i llençar a la fracció rebuig tot allò que no es pugui reciclar.

- Treure les bosses i contenidors quan estiguin plenes per fer el servei més eficient.

- Llençar els residus d’envasos nets de líquid i aliments per evitar vessaments i olors.