Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sostenibilitat

L’Ajuntament bonifica la instal·lació de plaques solars d’autoconsum

Entra en vigor l’ordenança per simplificar el procés administratiu per dotar-se d’energia solar.

Sitges disposa de l’Ordenança per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica, una eina que té com a objectiu que la ciutadania opti per invertir en aquest tipus d’instal·lacions i contribuir així amb la lluita contra l’emergència climàtica. El nou reglament aclareix els tràmits administratius que cal fer per instal·lar plaques fotovoltaiques d’autoconsum en sòl urbanitzable i es vincula a les ordenances fiscals a l’hora de poder demanar bonificacions sobre aquestes ordenances municipals.

La regidora d’Acció Ambiental i Transició ecològica, Carme Gasulla Blanco, assegura que “és molt important que la ciutadania tingui instruments clars per tal que s’opti per l’energia solar” i afegeix que “els estímuls fiscals que oferim des de l’Ajuntament pensem que poden ser decisius per sumar moltes més persones a la lluita contra l’emergència climàtica”.

Concretament, s’ha creat un tràmit específic a la seu electrònica municipal per fer les comunicacions prèvies als treballs per instal·lar plaques solars. L’Oficina local de Transició energètica (https://www.sitges.cat/serveis/sostenibilitat/oficina-energia)  també ofereix més informació i servei d’assessoria presencial o telefònica, amb cita prèvia.    

Pel que fa a les bonificacions previstes, aquestes sempre s’han de sol·licitar i afecten diversos impostos. Pel que fa a l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns Immobles del municipi,  la bonificació és del 50% durant 5 anys fins a un màxim del 30% del cost de la instal·lació de les plaques. En l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres del municipi la bonificació és del 95%. En l’Impost sobre Activitats Econòmiques, es bonifica el 50% durant 4 anys i finalment es rebaixa de 90€ a 36€ (un 60%) la taxa per llicència per comprovació d’activitats comunicades.