Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Exposició Lesbofòbia: Vers i revers d'una violència patriarcal

Dins els actes al voltant de l'Orgull LGTBI Drets Civils presenta l'exposició sobre Lesbofòbia.

Quines violències estructurals reben les lesbianes? Aquest és un dels principals interrogants als quals intenta respondre l'exposició. Un exercici visual per desmuntar l'estat natural de les coses, aquests llocs comuns que troben tot un sistema estructural, econòmic i social que permet i perpetua la violència.

Es tracta d’un projecte ideat per Lara M. Pascual, Azahara Fuentes i Irene C. Matamala per a l’entitat Creación Positiva, i que compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Partint d’un procés de creació col·lectiva, autores i participants hi posen de relleu les diferents violències que es deriven del sistema econòmic, social i ideològic del cisheteropatriarcat.

A través de tècniques artístiques com la fotografia, el vídeo i el collage, la mostra convida a fer un recorregut per diferents experiències individuals i col·lectives que generen una narrativa conjunta. Les persones visitants exploraran diversos àmbits expositius que dialoguen entre sí i que aborden aspectes com les bases de la cultura occidental i l’origen estructural de la lesbofòbia i les violències masclistes que s’exerceixen en espais íntims o familiars.

L’exposició també s’endinsa en fenòmens com el llenguatge discriminatori, el desig que creix més enllà de les línies establertes i les lluites dels activismes de la diversitat funcional que denuncien el capacitisme. A més, ret homenatge a les xarxes de suport mutu i a les resistències.

Consultar horaris del Centre Cultural Mirarmar

Entrada lliure.

Exposició Lesbofòbia
Exposició Lesbofòbia
  • When 03/09/2022 a 09:00 fins a 30/09/2022 a 19:00
  • Where Centre Cultural Miramar. C/ Davallada, 12
  • Contact Phone 938113180
  • Descarregar al seu calendari iCal