Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Accions per a un Carnaval de Sitges segur, responsable i lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques

L’Ajuntament distribuirà 2.000 ampolles d’aigua entre els participants del Carnaval, en una acció emmarcada en el Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives. El Punt Lila amplia l’horari d’atenció les nits de dissabte, diumenge i dimarts de Carnaval. Es distribuiran també díptics amb informació sobre diferents serveis municipals i els principals telèfons d’emergència.

La Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat ha preparat diferents accions per fomentar un Carnaval segur, responsable i lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques.

Com és habitual per Carnaval torna el Punt Lila en dues ubicacions diferents, al passeig de la Ribera, a l’alçada del Pont d’en Domènech, i com a novetat aquest 2023, també a la plaça de la Indústria, les nits de dissabte, diumenge i dimarts de Carnaval. Aquesta darrera ubicació del Punt Lila pretén donar cobertura a una de les principals zones d’oci nocturn i funcionar com a element dissuasiu envers fets com els ocorreguts darrerament a la zona. La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, insisteix en què “l’Ajuntament de Sitges té una posició ferma davant aquestes conductes: la del rebuig total”.

Aquest Carnaval 2023, el Punt Lila amplia els horaris respecte l’any anterior, tant en l’hora d’inici com la de finalització del servei, i hi haurà, a més, una parella itinerant durant el recorregut de les rues de la Disbauxa i l’Extermini fins al tancament de l’oci nocturn, a la zona centre i al passeig de la Ribera.

A les parades del Punt Lila i als locals d’oci nocturn on es preveu una gran afluència de persones, es distribuiran díptics amb els telèfons d’emergència i  informació sobre altres serveis municipals com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d’Atenció Integral al Col·lectiu LGTBIQ+ (SAI).

El Punt Lila és un espai d’informació i sensibilització dirigit a tota la població. Ofereix suport, assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o LGTBIfòbica durant les festes.

El Punt Lila s’emmarca en les actuacions del Protocol d’Actuació davant de violències sexuals en espais d’oci i festes. També en el marc d’aquest protocol, es presenta l’actualització de la campanya #SitgesRespecta, que aquest Carnaval incorpora un missatge directe amb el títol ‘Respecta'ns. Sitges lliure de violències masclistes i LGTBIfòbiques’. La campanya recull altres missatges com ‘Quan marxo cap a casa, no vull tenir por, vull ser lliure’, ‘Només si dic sí, vull dir sí’, ‘De festa i amb alcohol, beure massa no és excusa’ o ‘L’orientació sexual no justifica cap agressió’.

 

Un Carnaval lliure de música sexista

La regidoria de Drets Socials i Igualtat recupera la proposta ‘La Disbauxa ens fa iguals’, amb la que convida a participar en la #PlaylistNoSexista del Carnaval 2023.

Tothom qui ho desitgi pot afegir les cançons més carnavaleres i ballables en una llista de reproducció inclusiva, feminista i col·laborativa. La llista compta actualment amb 60 cançons i més de 6 hores de música.

  

Sitges consum responsable

Aquest Carnaval també tindrà presència al carrer la campanya ‘Sitges ❤ consum responsable’ per fomentar el consum d’aigua i prevenir sobre els riscos que comporten altres substàncies com l’alcohol, el tabac o les drogues.

La Regidoria de Salut Pública i la Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat distribuiran 2.000 ampolles d’aigua, entre les persones participants a la Cursa de Llits i aquelles que participin a les rues, amb l’eslògan principal de la campanya. També s’instal·laran lones a les tanques del recorregut de les rues amb diferents missatges per fomentar un consum responsable i una diversió sana i sense excessos com ‘El millor festival és el d’aigua mineral’, ‘El seny és sexy’, ‘Amb drogues no moles’ o ‘Molt millor si em convides a uns xurros’, entre d’altres.

Més enllà de la presència als espais festius, la campanya s’inclou en un programa integral per prevenir sobre el consum de substàncies i fomentar el bon ús de les tecnologies de la informació i les pantalles, que s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives.

  

Ubicacions del Punt Lila 

  • Passeig de la Ribera (Pont d’en Domènech)
  • Plaça Indústria
  • Centre i passeig de la Ribera (Punt Lila itinerant)

 

Horaris

Dissabte 18 de febrer

De les 17 a les 3.30 hores

Diumenge 19 de febrer (Rua de la Disbauxa)

De 21 a 5.30 hores

Dimarts 21 de febrer (Rua de l’Extermini)

De 21 a 5.30 hores