Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

El Sitges Queer Fest se celebrarà del 27 de setembre a l’1 d’octubre

La tercera edició del certamen desplegarà un programa ampli d’expressions artístiques per submergir-se en la cultura Queer i reivindicar-la. La seu principal tornarà a ser el Mercat Vell per segon any consecutiu. Microespectacles de música, teatre, dansa, col·loquis, un mini mercat artístic i d’artesania queer, una ruta especial Sitges Queer, concerts i el concurs Colors Queer Talent Show són algunes de les activitats programades.

El Sitges Queer Fest oferirà del 27 de setembre a l’1 d’octubre una programació àmplia d’expressions artístiques per donar visibilitat a les diverses realitats que conformen el col·lectiu LGTBIQ+. L’Associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, amb el suport de l’Ajuntament de Sitges a través de les regidories de Drets Civils i Cultura, presenten la tercera edició d’aquesta proposta cultural des de la perspectiva queer que es vol consolidar com a festival cultural queer de referència.

El Mercat Vell de Sitges es converteix, per segon any consecutiu, en la seu principal del Sitges Queer Fest. Des del divendres 29 a la tarda (18 h) fins al diumenge 1 d’octubre aquest espai es transformarà en un mercat de cultura i artesania queer. El certament també recorre altres espais com el  Palau del Rei Moro, el Cementiri de Sant Sebastià i  el 7 Bar.

El tret de sortida del Sitges Queer Fest serà el dimecres 27 de setembre al 7 Bar amb el Ka(t)raoke, un Karaoke LGTBIQ+ en català organitzat especialment per a aquest festival pel grup LGTB Treu la Llengua. L’endemà, dijous 28 de setembre, l'escriptora i poetessa Adelaida Guasch presenta la seva primera novel·la, "EstrellaDa Vida", al Palau del Rei Moro, el divendres 29 tindrà lloc la inauguració oficial del festival Sitges Queer Fest a les 21 hores al Mercat Vell amb l'espectacle "Queer Varietés", un clàssic del festival que reuneix a artistes de diverses disciplines. La mestra de cerimònies d'aquest esdeveniment serà l'actriu i còmica Vidda Priego. Durant l’acte es podrà veure la dansa performativa de Labitti, els monòlegs de Juan Carlos Uríszar i Natàlia Domènech, la micro obra "Comiat" amb Laura Freijo Justo i Inma Rodríguez Solan, el Drag King Don Amor, i la presentació del grup Frank’s White Canvas.

La jornada del dissabte, 30 de setembre, estarà plena d’activitats. Des de les 11 h del matí començarà la ruta especial a peu per la història del Sitges Queer amb el punt de trobada al cementiri de Sant Sebastià. A la mateixa hora, els visitants podran explorar els estands d'artesania i artistes queer que mostren les seves obres al mini mercat d’artesania al Mercat Vell.  Seguidament al migdia tindrà lloc el Vermut PoeticQueer que mostrarà les noves veus del panorama de poesia irreverent mentre el públic gaudeix d'un vermut de la mà de rapsodes com Alice Agostini, Trizas de Papel, Laura Freijo Justo, Germán Chocero, La PerritaIntergaláctica, Andrea Cacace, Santiago Callejas i Josep Rod. Elisa Lein presentarà aquest aquelarre poètic per descobrir el talent de la poesia LGTBIQ+. A la tarda, l'artista Tàdgh Ar C’Hoat, de la companyia Clancarakol, presenta el seu espectacle de contes ‘Cuentajuego para la libertad’ per als més joves.

La música també serà present la nit del dissabte amb dos concerts: King G, artista, rapera i activista no binària presenta el seu últim treball ‘EXPLICIT’ i la banda de música rock Frank’s White Canvas, que toca per primera vegada a Catalunya després de la seva gira europea. El festival clourà diumenge, 1 d’octubre amb tres actes: el col·loqui sobre la cosificació dels cossos, moderat per la sexòloga Lorena S. Gimeno, de Sexualizados, que comptarà amb la participació de la periodista, Rocío Vidal, l’educadora sexual, Nal Anahi Canela, i la drag queen i il·lustradora, Barda Petarda. 

La cantant Vichy Branch, coneguda per la seva participació en el programa de televisió La Voz, farà al migdia un recorregut pels grans hits de Motown al Mercat Vell. Com és tradicional, el festival culminarà amb la celebració de la final del concurs Colors Queer Talent.

En la seva tercera edició, aquest esdeveniment s'ha convertit en una mostra del talent queer, no només dels concursants, sinó també d'artistes amb una àmplia trajectòria que col·laboren amb el projecte Sitges Queer Fest, com Adrián Amaya, Hugo Marlo o el televisiu Pablo Wessling.

 

PROGRAMA III SITGES QUEER FEST

 

DIMECRES 27 DE SETEMBRE

Ka(t)raoke

7Bar (c/ Nou,7), a les 19.30 h

Karaoke LGTBIQ+ en català. Organitzat pel grup LGTB Treu la Llengua de l’armari

Gratuït

 

DIJOUS 28 DE SETEMBRE

Presentació del llibre ‘EstrellaDa Vida’ d’Adelaida Guasch

Palau del Rei Moro, a les 19 hores

Es recomana fer reserva prèviament a https://colorssitgeslink.org/

Entrada lliure

 

DIVENDRES 29 DE SETEMBRE

Inauguració Sitges Queer Fest

Queer Varietés

Mercat Vell, a les 21 hores

Microspectacles de música, dansa, performance, teatre, etc.

Es presenta la dansa performativa de Labitti; els monòlegs de Juan Carlos Uríszar i Natàlia Domènech; la micro obra "Comiat" amb Laura Freijo Justo i Inma Rodríguez Solan; el Drag King Don Amor, i la presentació de Frank’s White Canvas.

Presentat per Vidda Priego  

Preu: 10 €

 

QUEER ART& CRAFT MARKET

Mercat Vell 

29 de setembre 18- 21 hores

30 de setembre i 1 d’octubre: d’11 a 20 h

Mini mercat artístic i d’artesania queer

 

DISSABTE 30 DE SETEMBRE

Ruta Queer Sitges

Inici al Cementiri de Sant Sebastià, a les 11 hores

Reserva obligatòria a https://colorssitgeslink.org/

Preu: 5€

 

Vermut PoèticQueer

Mercat Vell, a les 12 h

Aquelarre poètic amb els rapsodes: Alice Agostini, Trizas de Papel, Laura Freijo Justo, Germán Chocero, La PerritaIntergaláctica, Andrea Cacace, Santiago Callejas i Josep Rod

Presenta: Elisa Lein

Preu: 8 €

 

Cuenta Queertos

Mercat Vell, a les 18 hores

Conta-joc per a la llibertat. L’artista Tàdgh Ar C’Hoat portarà als més petits a una fabulosa experiència per la diversitat i llibertat.

Preu: Gratuït

 

 

Opening: King G

Mercat Vell, a les 21 h

Artista, rapera, activista, no binària oferirà el concert amb la seva darrera creació EXPLICIT

Preu: 12 €

 

Frank’s white canvas Concert

Mercat Vell, a les 21 hores

Preu: 12€

 

DIUMENGE 1 D’OCTUBRE

 

Col·loqui Cossos Cosificats

Mercat Vell, a les 11 hores

Xerrada dinamitzada per la sexòloga Lorena S. Gimeno

Es recomana fer reserva prèviament a https://colorssitgeslink.org/

Gratuït

 

Motown Vermut amb Vicky Branch

Mercat Vell, a les 12 hores

La cantant farà un recorregut pels Motown Greatest Hits

Preu: 12 €

 

Colors Queer Talent Show

Mercat Vell, a les 19 hores

Amb Adrián Amaya com a mestre de cerimònies

Preu: 8 €

 

*Descompte en el preu de les entrades per a sòcies/is de Colors Sitges Link.

 

 

Tot el programa aquí.

 

 

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges