Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Els Consells Municipals de Cooperació, Pau i Solidaritat, i de les Persones es reuneixen per primera vegada aquest 2021

Els dos consells, celebrats la primera setmana de juny, depenen de la Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat. Entre les propostes acordades en l’àmbit de la cooperació, la creació d’una subvenció per a projectes d’educació per la justícia global.

El Consell Municipal de Cooperació, Pau i Solidaritat, i el Consell Municipal de les Persones han reprès la dinàmica aquest 2021. Tots dos consells depenen de la Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, i s’han realitzat telemàticament els dies 1 i 3 de juny, respectivament. La Regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha explicat que “els Consells tenen el doble objectiu d’establir aliances entre les entitats dels sectors de la cooperació, la pau i la solidaritat, d’una banda, i de les persones, de l’altra, el que ens permet impulsar solucions o iniciatives de suport adequades a les seves demandes i establir una línia de treball consensuada”.

La creació d’una subvenció de concurrència competitiva per a projectes d’educació per a la justícia global. Aquesta és la primera iniciativa proposada pel Consell Municipal de Cooperació, Pau i Solidaritat el 2021, i s’elevarà al Ple del mes de juny. La voluntat és destinar 15.000 euros a aquesta subvenció, que es convocarà a la tardor i es dirigirà a les entitats locals que treballen en aquests àmbits. Júlia Vigó ha destacat que “és la primera vegada en anys que l’Ajuntament destina una subvenció al sector de la cooperació i és una notícia que ens alegra i referma el nostre compromís amb les persones”. En el Consell Municipal de Cooperació, Pau i Solidaritat ha participat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del qual l’Ajuntament forma part i amb qui ha col·laborat en l’elaboració de la proposta de les bases d’aquesta nova subvenció.

En el marc de la trobada del Consell Municipal de les Persones s’han estudiat quines són les prioritats i el full de ruta a seguir aquest any, a partir de la percepció de les entitats locals, a les qui la Regidoria va fer arribar una enquesta els mesos d’abril i maig per conèixer quina ha de ser la línia de treball del Consell perquè sigui un espai realment útil per a les entitats membre. El Consell Municipal ha presentat les memòries anuals de Serveis Socials i Drets Civils del 2020, i ha donat compte també de les accions realitzades per la regidoria aquest 2021, com el desplegament del Pla d’Igualtat Municipal, la renovació de nous contractes vinculats a Serveis Socials o l’estat d’implementació del projecte rehabilitació a les anomenades Cases dels Mestres.

Durant la trobada s’ha acordat també programar reunions bilaterals, donada l’heterogeneïtat de les diferents entitats que integren el Consell i s’ha presentat el projecte de tallers que l’Associació Dret a Morir Dignament oferirà a diferents entitats per abordar reflexions al voltant de la mort digna i explicar el document de voluntats anticipades.