Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Els drets del col·lectiu LGTBI es reivindiquen a Sitges al voltant del Dia Internacional de l'Orgull

Exposicions, xerrades, espectacles i altres activitats culturals i d’oci conformen una programació àmplia al llarg del mes de juny per continuar la defensa dels drets LGTBI i la diversitat sexual i de gènere. El plat fort de la celebració serà la desfilada de l’Orgull (9 de juny) en el marc de la Sitges Pride. La culminació de la programació tindrà lloc el 28 de juny coincidint amb l’acte institucional del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, organitzat per l’Ajuntament de Sitges amb la col·laboració de Colors Sitges Link.

Amb el lema “Obre la porta a l’Orgull”, Sitges commemora dues jornades reivindicatives el Dia Internacional de l’Orgull i el Dia contra l’LGTBI-fòbia amb una programació cultural i lúdica al voltant d’aquestes efemèrides.   

L’acte institucional del 28 de juny, el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ culminarà la commemoració, impulsada per la regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Sitges amb el suport de Colors Sitges Link. Al voltant d’aquesta efemèride, l’Ajuntament de Sitges coordina amb entitats de la vila un conjunt d’activitats com exposicions, xerrades, entre d’altres, per defensar els drets del col·lectiu LGTBIQ+ i per continuar la defensa de la diversitat sexual, afectiva i de gènere.  

L’ampli ventall de propostes lúdiques i festives per celebrar la diversitat i l’orgull del col·lectiu comencen el 6 de juny de la mà de Colors Sitges Link amb la presentació del llibre ‘¿LGTBqué? Una guía para entender(nos)’ d’Emilio López a les 18 h a la Biblioteca Santiago Rusiñol i continuen el 8 de juny amb la Xerrada ‘Y tú... ¿Cómo sabes que NO eres trans?’ a càrrec de Valentina Berr i amb la col·laboració de Gemma Polo. L’acte s’iniciarà a les 12.00 h al Palau del Rei Moro, mentre que a les sis de la tarda tindrà lloc la presentació del llibre “Nos casaremos en Las Vegas y otras historias” de Lluís Rodríguez Lago a la terrassa de la seu de Colors Sitges Link. Aquest acte serà presentat per l’escriptor Pablo Weslling.

En paral·lel a partir de les sis de la tarda s’organitzarà l’Orgull Crític, impulsat per Palmeres Roses i amb un conjunt d’activitats: Sardana Orgullosa (La Fragata 18 h) i  a partir de les 18. 30 h a l’Ateneu Popular de Sitges (C/ Pau Barrabeig, 16, baixos) tindran lloc Jocs de taula amb temàtica LGTBIQ+ (18.30 h), Xerrada sobre pinkwashing i Palestina (19.30 h), Sopar popular (20.30 h) i el Concert de L’efa’m Blanc i Dj. Bella Cuts  (22 h).

 

En el marc de la Sitges Pride: Desfilada de l'Orgull (9 de juny)

La programació de l‘Orgull es complementa amb altres propostes com la Sitges Pride, un esdeveniment de projecció internacional, que se celebrarà del 5 al 9 de juny amb actes culturals, socials i reivindicatius. El moment culminant de la Sitges Pride serà la desfilada de l’orgull, com cada any, a partir de les 17 hores al passeig de la Ribera.

 

Acció Conjunt del SAI de Sant Pere de Ribes i el Servei de Drets Civils de Sitges (SAI LGTBI), 12 de juny

El dimecres 12 de juny s’organitza a la sala Josep –Lluís Palacios de Ribes, a les 18.00 hores una acció conjunta entre el SAI de Sant Pere de Ribes i el Servei de Drets civils de Sitges (SAI LGTBI). Es tracta d’una Sessió formativa sobre “Dret d’asil, protecció internacional i persecució de persones LGTBI+ amb l’objectiu que les persones assistents puguin assolir coneixements en matèria de protecció internacional per tenir una panoràmica de les persecucions de les persones LGTBI+. La xerrada, adreçada a la població en general i als professionals anirà a càrrec de la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi (CCAR).

 

Més informació:

> Tots els actes de la programació (Agenda)

 

 

 

Galeria d'Imatges