Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

L’Ajuntament de Sitges lliura a una seixantena de persones nouvingudes el Certificat d’Acollida i el Certificat Implica’t a Sitges

Les persones migrades, que participen en les diverses formacions realitzades per la regidoria de Drets Civils, reben coneixements sobre la llengua catalana, el món laboral, i les societats catalana i sitgetana.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Drets Civils, Brandon Jones, ja han lliurat aquest dimarts a una trentena de persones els Certificats d’Acollida com els Certificats Implica’t a Sitges en un acte institucional al Saló de Plens. Aquest dijous, 19 d'octubre, s'entregaran una trentena més de certificats, ja que l’acte oficial se celebra en dues jornades diferenciades. 

Mitjançant aquesta iniciativa, la regidoria de Drets Civils clou els cursos de formació que es van fer del 21 al 25 de novembre del 2022 i també del 17 al 21 d’abril de 2023 i del 26 al 30 de juny d’aquest any.                                 

Per ajudar la població nouvinguda en el seu procés d’integració, la regidoria de Drets Civils disposa del Servei de Primera Acollida per oferir informació sobre la vila i formació en diferents àmbits, i es distribueix en tres mòduls. El mòdul A, impartit pel Consorci de Normalització Lingüística, enfocat als idiomes (català i castellà) i és el que compta amb més hores de formació (90 hores cadascun). L’Ajuntament de Sitges ofereix el mòdul C: Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic, en què s’informa sobre Sitges, amb dades pràctiques de serveis com el Centre d’Iniciatives Econòmiques Nivell 10, l’ambulatori o les biblioteques, i altres més genèriques sobre les normes de convivència o les festes i les tradicions. També des de l’Ajuntament es coordina amb el SOC per completar el circuit amb el mòdul B de coneixements del món laboral, de 15 hores. L’Implicat a Sitges és el nom que a Sitges rep el Mòdul C, Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

De les persones inscrites, 12 provenen d’Hondures, 11 de Colòmbia, 8 del Brasil, 8 del Perú, 8 de Veneçuela, 4 de Xile i la resta d’altres països com Marroc, Cuba i Uruguai. 31 participants són homes i 46 dones. Tots els participants tenen entre 19 i 78 anys. La majoria de l’alumnat inscrit resideix o està empadronat a Sitges entre 1 i 3 anys, tot i que també hi ha participants que viuen a la vila des de fa més de 5 anys.

 

Certificat d’Acollida

Els Certificats d'Acollida són expedits per la Generalitat de Catalunya amb la informació prèvia de l’Ajuntament de Sitges, que acredita una sèrie d’accions formatives que s’han realitzat des del Servei de Primera Acollida per facilitar la integració de les persones nouvingudes al municipi. Per obtenir el certificat, cal realitzar tots els mòduls A, B i C.

  • Mòdul A: Aprendre català i castellà amb mínim 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials (Nivells A1/A2). Aquesta formació es pot fer als Centres de Normalització Lingüística, les Escoles d’Adults i algunes entitats socials autoritzades per la Generalitat.
  • Mòdul B: Coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores. Aquesta formació es pot fer al Servei d’Ocupació de Catalunya i en algunes entitats socials autoritzades per la Generalitat i l’Ajuntament.
  • Mòdul C: Coneixements de la societat catalana i del seu marc jurídic, amb un mínim de 15 hores.