Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa el Servei d’Informació i Assessorament en Conductes Addictives

Es tracta d’un servei gratuït i confidencial, emmarcat en el Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives (PLPCA) que impulsa accions i recursos per a una actitud crítica i responsable en relació als usos de les drogues i les pantalles.

Qualsevol persona amb dubtes sobre el consum de drogues, els usos de pantalles i els seus riscos, disposa del Servei d’Informació i Assessorament en Conductes Addictives (SIACA). Es tracta d’un espai, on professionals municipals ofereixen informació, orientació i assessorament, de forma gratuïta i confidencial, en un abordatge educatiu dels consums de drogues i pantalles.

El SIACA busca la detecció precoç de possibles problemes associats amb aquests usos i evitar, en la mesura del possible, la progressió dels usos ocasionals cap a usos regulars o abusius tant de substàncies com de mòbils o ordinadors, entre altres. Les cites tenen una durada de 45 minuts i es dirigeixen a qualsevol persona que tingui dubtes sobre aquests consums, així com a als membres de la família de la persona que consumeix i als professionals que vulguin assessorament sobre com intervenir en la prevenció de conductes addictives.

El SIACA s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives (PLPCA), que impulsa accions i recursos per al foment d’una actitud crítica i responsable davant determinats comportament que poden suposar un risc per a la salut. La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó avança que “el PLPCA s’està implementant a Sitges i estem preparant, a més de l’inici de serveis nous com el SIACA, altres accions i campanyes informatives que es posaran en marxa en els propers mesos per arribar a la ciutadania de totes les edats”.

El SIACA, a partir del 8 de novembre, s’instal·la al carrer Major, 1, on atendrà el segon i el quart dimarts de cada mes, en horari de matí (de  les 10.30 a les 13.30 hores) i de tarda (de les 14.45 a les 17 hores). El servei funciona en l’horari d’atenció sense cita prèvia, tot i que és recomanable sol·licitar-la al telèfon 673695454 (trucada o WhatsApp) o al correu electrònic (siaca@sitges.cat).