Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

L’Ajuntament promou un grup de discussió destinat a persones LGTBI

Fotografia de la xerrada celebrada al 2019 sobre envelliment LGTBI
Fotografia de la xerrada celebrada al 2019 sobre envelliment LGTBI
La trobada s’emmarca en la primera fase d’elaboració del Pla Local per a la diversitat sexual i de gènere que impulsa la Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat. El Pla permetrà planificar les polítiques i donar resposta a les necessitats del col·lectiu a partir d’una diagnosi basada tant en la percepció ciutadana com en la pròpia.

La Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Sitges organitza una grup de discussió destinat a les persones LGTBI, el 31 de gener, de les 16 a les 18 hores. L’objectiu de la trobada és identificar les necessitats i demandes específiques de les persones del col·lectiu en relació als diferents àmbits i itineraris vitals, així com aquells aspectes que valoren de la vida a Sitges. La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, remarca “la importància d’obtenir una diagnosi real, basada tant en la percepció de la ciutadania en general com en la de les persones del col·lectiu. Només d’aquesta forma podrem elaborar un Pla acurat i que garanteixi una resposta eficient a les necessitats de les persones LGTBI”.

Per participar en el grup de discussió cal inscripció prèvia a sai@sitges.cat. El format presencial o telemàtic es determinarà en funció de les mesures sanitàries determinades.

L’activitat s’emmarca en el procés d’elaboració del Pla Local per a la diversitat sexual i de gènere que elabora l’Ajuntament de Sitges i que preveu l’aprovació a mitjans de 2022. El Pla servirà per planificar les polítiques que es duran a terme en aquests àmbits a Sitges els pròxims anys, a partir d’una aproximació intersectorial, que ha de permetre donar resposta a les necessitats que es donen en els diferents àmbits de les persones LGBTI.

La primera fase d’elaboració del Pla consisteix en la realització d’una anàlisi sobre la realitat que viuen les persones LGTBI. Aquesta primera fase, es va iniciar el 21 de desembre amb la publicació de l’enquesta adreçada al conjunt de la ciutadania major de 15 anys. Es tracta d’un qüestionari, anònim i confidencial, que planteja preguntes senzilles, de resposta ràpida. Les percepcions recollides al qüestionari s’inclouran en el Pla amb la finalitat de dotar el municipi d’entorns més equitatius i justos.

Les persones interessades en participar poden accedir al qüestionari fins al 30 de gener en aquest enllaç: https://es.research.net/r/SitgesLGTBI