Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Personal tècnic i voluntariat d’entitats socials participen en un grup de suport emocional

Impulsat per l’Ajuntament de Sitges, a petició de les mateixes entitats, la iniciativa té com a objectiu que les persones participants comparteixin les seves experiències i sentiments, després de la pandèmia.

Personal tècnic i voluntari de Creu Roja i Càritas participen, des de la darrera setmana de maig, en un grup de suport emocional. Impulsat per les regidories de Drets Socials, Cituadania i Igualtat, i Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges a demanda de les mateixes entitats socials, l’objectiu és generar un espai en què compartir les experiències, sentiments i emocions viscudes en la primera línia assistencial durant la pandèmia. La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha explicat que “la situació provocada per la COVID-19 ha generat també ferides emocionals, que cal treballar, per superar-les i que les persones que integren les entitats socials estiguin fortes per continuar amb la valuosa tasca que desenvolupen”.

El grup de suport continuarà els mesos de juny, juliol i setembre. Com ha afirmat la regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, “la salut mental i emocional de les persones que han estat al capdavant dels serveis assistencials i sanitaris durant la pandèmia és cabdal, perquè no només han estat sinó que encara hi són i hi seran en el futur. Hem volgut que el grup tingués continuïtat durant uns mesos perquè realment fos útil i profitós per a les persones que hi participen”.

Un cop al mes es reuneix el personal tècnic, i un cop més ho fa el voluntariat que hi dedica més hores. Guiades per un terapeuta, parlen sobre com s’han sentit durant el confinament i com se senten ara. Comparteixen emocions, i deixen enrere les angoixes viscudes per reprendre la normalitat i continuar al capdavant del servei.