Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Sitges celebra el dia Universal de la Infància

La Festa de la Infància portarà al Poble Sec activitats infantils, culturals i esportives, el 18 de novembre, a partir de les 17 hores.

La Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat i la Regidoria d’Educació organitzen la Festa de la Infància, el 18 de novembre, a partir de les 17 hores, a la plaça Catalunya del Poble Sec. La jornada  inclou una programació variada amb activitats de zumba, l’hora del conte, actuacions musicals, tallers, pinta-cares, racó de contes i un berenar saludable. Com explica el regidor d’Educació, David Martínez, “l’objectiu és commemorar el dia universal de la infància i recollir en una festa propostes lúdiques, esportives, culturals, educatives i d’oci, adreçades als infants perquè coneguin quina és l’oferta de la qual disposen a Sitges”.

Aquest any, s’ha volgut ampliar la participació de diferents regidories en la Festa de la Infància. Coordinades per les regidories d’Educació i de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, s’han afegit a la celebració també les regidories de  Joventut, Cultura, Esports i Salut. La Regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, incideix en què “la diversitat en la participació interdepartamental i de diferents serveis municipals i públics, busca donar visibilitat, al mateix temps que consolidar i millorar, el treball transversal i coordinat que mereix la infància”. Així, participen també en la programació el Consell d’Infants que llegirà un manifest sobre els Drets de la infància a partir de les seves pròpies crítiques i reflexions, les biblioteques Santiago Rusiñol i Josep Roig i Raventós, Museus de Sitges, la Piscina Municipal, l’Escola de Música, el SIS i el departament de Salut.

La Festa de la Infància a Sitges s’emmarca en la celebració del dia universal de la infància, que l’ONU va fixar el 20 de novembre, per commemorar l’aprovació de la Declaració dels Drets del Nen el 1959 i la Convenció sobre els Drets de l’Infant, el 1989.