Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Sitges culmina la celebració del Dia de l’Orgull LGTBIQ+

El manifest, llegit per Colors Sitges Link, reivindica la plena garantia de drets, en el que ha de ser una lluita col·lectiva per la seguretat, el dret a la lliure expressió i el reconeixement de la identitat de gènere i de la diversitat familiar per part de les administracions.

Sitges ha culminat, avui 28 de juny, els actes commemoratius de l’Orgull LGTBIQ+ amb la lectura del manifest, a la plaça de l’Ajuntament. L’acte institucional, ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, la regidora de Drets Socials, Júlia Vigó, i la resta de membres del Consistori, així com amb l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, que ha estat l’encarregada de llegir el manifest d’enguany.

El contingut del manifest ha servit per demanar públicament la plena garantia de drets de les persones del col·lectiu, en el que ha de ser una lluita col·lectiva per aconseguir espais segurs, el dret a la lliure expressió en qualsevol àmbit i el reconeixement de la identitat de gènere i de la diversitat familiar per part de les administracions públiques. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, en la seva intervenció ha destacat “Sitges és orgullosament diversa i sempre traiem bandera, perquè som persones que defensem la igualtat, que defensem la llibertat i que, sobretot, rebutgem la violència i la LGTBIfòbia”.

Addicionalment als parlaments i a la lectura del manifest, l’acte ha culminat amb un minut de silenci en record de les víctimes de l’atac al Pride d’Oslo del passat 24 de juny i també amb el desplegament de la bandera LGTBIQ+ des del balcó de l’Ajuntament. Posteriorment, Colors Sitges Link ha presentat la Guia Ràpida contra la discriminació i delictes d’odi, a la biblioteca Santiago Rusiñol. La Guia, creada per la mateixa entitat, té com a objectiu oferir eines per confrontar davant les actituds LGTBIQfòbiques.

L’acte commemoratiu del 28J s’inclou en un ampli programa d’actes promoguts per l’Ajuntament de Sitges i les entitats locals. Amb el lema ‘Celebrem-nos!’, la programació central de l’Orgull va començar a principis de juny i continuarà present al llarg de l’any amb dues exposicions. La primera, allotjada al Museu Maricel fins al 29 d’octubre, dedicada a Pepito Zamora i co-organitzada per Colors Sitges Link i el Consorci del Patrimoni i, la segona, la mostra 'Lesbofòbia Vers i revers d’una violència patriarcal’, que es podrà visitar del 3 al 30 de setembre, al Miramar-Centre Cultural.