Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Sitges obre la porta a l’Orgull amb una programació cultural i lúdica del 17 de maig al 28 de juny

• L’acte institucional del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia se celebrarà aquest divendres, 17 de maig, a les 19 h amb la lectura del Manifest i una ofrena floral al monument contra l’homofòbia, situat al passeig Marítim. L’objectiu és conscienciar la ciutadania sobre les discriminacions i violències que pateixen persones del col·lectiu LGTBIQ+.

Sitges comença aquesta setmana una programació cultural i d’oci per reivindicar l’Orgull LGBTIQ+, del 17 de maig al 28 de juny. Amb el lema ‘Obre la porta a l’Orgull’ s’apleguen les activitats organitzades per l’Ajuntament de Sitges i per Colors Sitges Link, des del 17 de maig, amb motiu del Dia Internacional contra l’LGBTI-Fòbia, fins al 28 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull.

La regidoria de Drets Civils presenta un ampli ventall de propostes al voltant del 17 de maig amb l’objectiu de conscienciar sobre les discriminacions i violències que pateixen persones del col·lectiu LGTBIQ+. L’acte institucional, organitzat per l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, serà l’acte central de la commemoració i tindrà lloc aquest divendres a les 19 h davant del monument contra l’homofòbia, situat al Passeig Marítim a l’altura de la Platja de l’Estanyol.

La commemoració inclourà també una ofrena floral, la lectura del manifest institucional i també el manifest elaborat per Colors Sitges Link, que serà llegit en tres idiomes (català, castellà i anglès). Prèviament a l’acte institucional, tindrà lloc una caminada des de la plaça de l’Ajuntament fins al monument contra l’homofòbia.

Al voltant del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia es programa també un conjunt de propostes culturals i lúdiques, entre les quals hi ha una xerrada sobre la ‘cultura de la seguretat actualment’ amb Robert Monzonis o un Vermut poètic a càrrec de Glòria Bosch acompanyada de la guitarra de Margherita Lella, entre d’altres. 

L’agenda vinculada al 28 de juny (28J) Dia Internacional de l’Orgull recollirà els actes del mes de juny organitzats per l’Ajuntament de Sitges i també les propostes que es promouen des de les entitats locals per reivindicar la diversitat sexual i de gènere del col·lectiu LGTBIQ+. Entre les activitats destaca la Sitges Pride que se celebrarà del 5 al 9 de juny amb actes culturals, socials i reivindicatius. El plat fort d’aquest esdeveniment serà la desfilada de l’orgull, com cada any, a partir de les 17 hores al passeig de la Ribera.

Des de la regidoria de Drets Civils s’ha fet un avanç de dues propostes de la programació relacionades amb el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, i organitzades per Colors Sitges Link. El 8 de juny es programarà la xerrada Xerrada ‘Y tú... ¿Cómo sabes que NO eres trans?’ de Valentina Berr comptarà amb la col·laboració de Gemma Polo tindrà lloc a les 12 h al Palau del Rei Moro. El mateix dia a les sis de la tarda es farà la presentació del llibre ‘Nos casaremos en Las Vegas y otras historias’ de Lluís Rodríguez. L’acte estarà presentat per l’escriptor Pablo Weslling. La resta de la programació relacionada amb la celebració al voltant del 28J es donarà a conèixer properament a través de les xarxes socials i del portal municipal www.sitges.cat.

 

Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia

El Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia es commemora el 17 de maig per recordar que aquest mateix dia de l'any 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.

 

OBRE LA PORTA A L’ORGULL 2024

 

PROGRAMACIÓ – Commemoració Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia

 

16 de maig

 

  • Presentació del poemari ‘Ensoñaciones’ de Manu Fandos

          Acompanyat per Salvador Rich, periodista i redactor de TV1

          Biblioteca Santiago Rusiñol

          18.30 h

          Organitza: Colors Sitges Link

 

17 de maig

 

  • 18.00 h

          Trobada a la Plaça de l’Ajuntament i caminada conjunta cap al Monument contra     

            l’Homofòbia al Passeig Marítim ( a l’altura de la platja de l’Estanyol)

 

  • 19.00 h

          Acte institucional, ofrena floral i lectura del Manifest del Dia contra l’LGBTI-fòbia

           Tot seguit, lectura del Manifest de Colors Sitges Link, parlaments i ntervencions.

            Organitzat per Colors Sitges Link i participació de l’Ajuntament de Sitges.

 

18 de maig

  • Xerrada Taller “La cultura de la seguretat actualment”. Com evitar els delictes al carrer. 

           A càrrec de Robert Monzonis.

           17.00 h

            Palau del Rei Moro

            Organitza: Colors Sitges Link

 

19 de maig

  • Vermut poètic amb Glòria Bosch, acompanyat de guitarra de Margherita Lella

           Terrassa de la seu l’entitat Colors Sitges Link

           12.00 h

            Organitza: Colors Sitges Link

 

AVANÇ DE PROGRAMACIÓ –Commemoració Dia Internacional de l’Orgull

8 de juny

 

  • Xerrada ‘Y tú... ¿Cómo sabes que NO eres trans?’ a càrrec de Valentina Berr

          Amb la col·laboració de Gemma Polo

          12.00 h

           Palau del Rei Moro

            Organitza: Colors Sitges Link                                               

 

  • Presentació del llibre “Nos casaremos en Las Vegas y otras historias” de Lluís Rodríguez Lago

           Acte presentat per l’escriptor Pablo Weslling.

          18.00 h

           Organitza: Colors Sitges Link

 

 

 

 

 

 

Galeria d'Imatges