Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Sitges commemora el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia

Durant l’acte s’ha llegit el manifest institucional, la declaració elaborada per Colors Sitges Link en tres idiomes i s’ha realitzat una ofrena floral amb l'objectiu de reiterar el compromís per garantir els drets del col·lectiu i conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu LGBTIQ+.

Sitges commemora aquest divendres, 17 de maig, el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia. L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Drets Civils, Brandon Jones, han assistit juntament amb més regidores i regidors de l’Ajuntament de Sitges, entitats i desenes de persones a l’acte institucional d'aquesta jornada reivindicativa davant del monument contra l’homofòbia, situat al Passeig Marítim a l’altura de la Platja de l’Estanyol.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha assegurat que “cal continuar defensant els drets de les persones LGTBI perquè aquest col·lectiu pugui viure lliurament sense discriminacions ni violències” i ha afegit que “Sitges és una vila acollidora i diversa que treballa per avançar cap a la igualtat”. 

El regidor de Drets Civils, Brandon Jones, assegura que cal tenir present què simbolitza el monument contra l’homofòbia perquè “aquest triangle ens recorda que no s’ha de perseguir ningú ni criminalitzar per ser diferent ja sigui per orientació sexual, identitat de gènere o religió. Però aquest monument també és un símbol del Sitges que respecta, que acull i que reconeix el col·lectiu de LGTBI per la seva contribució al Sitges d’avui.”

Brandon Jones i també representants del Servei d’Atenció Integral LGTBI de Sitges (SAI) han llegit el manifest del Dia Internacional contra l'LGBTI-fòbia que aseegura que tot i que “durant els darrers anys hem fet passos endavant en l’objectiu d’assolir una societat més justa i lliure de discriminacions” (...), l’LGBTI-fòbia continua present en molts àmbits de la societat catalana i atempta contra els drets de les persones LGBTI, especialment els de les persones trans”. El Manifest també fa una crida als polítics, les institucions, les entitats i la societat civil, “per eradicar qualsevol mena de discriminació i violència i la seva prevenció per defensar els drets d’aquest col·lectiu”.

La presidenta de Colors Sitges Link, Prado García, ha alertat de “l’auge de l’extrema dreta i els seu discurs d’odi” perquè “ha anat calant a la societat i s’ha anat normalitzant. L’auge del feixisme està creant un ambient cada vegada més hostil per a les persones LGTBIQ+. Això ha de parar”. Prado García també ha posat de manifest que “en més d’un terç del món ser LGTBI+ és un delicte. En vuit països es castiga amb la mort!”

En aquesta jornada reivindicativa, l’associació LGTBIQ+ Colors Sitges Link ha llegit el seu propi manifest en tres idiomes (català, castellà i anglès) i ha presentat la campanya “Diguin el que diguin, la diversitat ens uneix” que reflecteix 12 insults que reben algunes persones del col·lectiu amb l’objectiu de condemnar l’ús d’aquestes expressions despectives, reclamar respecte cap al col·lectiu i conscienciar sobre les discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu LGBTIQ+.  

Durant l’acte s’ha realitzat la tradicional ofrena floral davant el monument contra l’Homofòbia. Prèviament a l’acte institucional i en el marc també de la commemoració del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia, s’ha fet una caminada reivindicativa des de la plaça de l’Ajuntament fins al passeig Marítim.

 

17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia

L’acte central de la commemoració ha coincidit amb el 17 de maig, que es commemora el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia per recordar que aquest dia de l'any 1990 l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals.

 

Més imatges de l'acte institucional del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia al Flikr de l'Ajuntament de Sitges 

 

 

Galeria d'Imatges