Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Tarifa social de l’aigua per a persones en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament de Sitges i Agbar apliquen el 100% de bonificació en la tarifa d’aigua i clavegueram. Les persones que compleixin els requisits poden tramitar la bonificació a agbarclients.cat.

Les persones en situació de vulnerabilitat poden acollir-se a la tarifa social de l’aigua, que bonifica fins al 100% de la factura d’aigua i clavegueram, així com el cànon de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Els requisits bàsics per optar a la bonificació és que tots els membres de la unitat de convivència es trobin en situació d’atur, que es tracti de persones perceptores de pensions mínimes o de llars en risc d’exclusió residencial. La tarifa social permet rebaixar l’import d’aquest servei bàsic a col·lectius vulnerables que resideixin a Sitges.

Les persones que compleixin els requisits poden tramitar la bonificació a agbarclients.cat, encara que l’Ajuntament ofereix informació a la ciutadania interessada a l’Oficina Local de Transició Energètica (OLTE) i als Serveis Socials, a les persones que en siguin usuàries. La bonificació s’aplica en els conceptes de la factura corresponents a aigua (bonificació del 100% en quota de servei i dels preus del dos primers blocs de consum) i cànon (bonificació supeditada al consum, que no ha de superar els 9 m3/mes. Per a un consum superior, la bonificació és del 50%).

L’Ajuntament gestiona altres ajudes amb Agbar, com el Fons de Solidaritat, destinat a cobrir els rebuts impagats de les persones en situació de vulnerabilitat.

 

Les bonificacions i ajudes es poden consultar a agbarclients.cat.