Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Drets socials, ciutadania i igualtat
Facebook Twitter

Nous suports per a la ciutadania nouvinguda

La Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat ha creat una nova guia explicativa en diferents idiomes per atendre i donar resposta a les necessitats de les persones migrades o retornades que decideixin residir a Sitges.

La Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat posa a la disposició de la ciutadania nouvinguda una nova guia de benvinguda. La guia, en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), desgrana les funcions del Servei d’atenció a la ciutadania nouvinguda, que informa, orienta i assessora sobre els serveis, recursos i entitats de la vila, així com dels drets i deures de les persones migrades que han arribat a Sitges. La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha incidit en la necessitat que “les persones migrades coneguin bé el lloc on viuran, quines són les seves responsabilitats i obligacions, però que sàpiguen quins recursos que estan al seu abast per gaudir de la sanitat pública o dels serveis socials bàsics, per exemple”.

A la guia s’indiquen aspectes com la documentació a presentar per a l’empadronament i explica que, en cas de no disposar de la documentació requerida, hi ha l’opció de sol·licitar la comprovació de l’habitualitat al municipi. Indica també les passes a seguir per accedir a la sanitat pública, als serveis socials bàsics, a l’oferta d’ocupació i formació, a l’escolarització o a l’habitatge. La guia posa en valor també l’activitat cultural de la vila com a eina integradora i informa, en aquest sentit, d’espais com Museus de Sitges, les biblioteques, el Centre d’Interpretació de la Malvasia i del calendari de les principals celebracions populars. Incorpora un apartat destinat a altres adreces d’interès de cossos sanitaris i de seguretat, serveis municipals com l’Espai Jove o la deixalleria, i el contacte amb entitats socials com Càritas i Creu Roja, entre altres. La guia introdueix, a més, l’entorn geogràfic de Sitges, la distribució dels barris, algunes infraestructures i la situació socioeconòmica i històrica.

El Servei d’atenció a la ciutadania nouvinguda es destina a persones migrades o retornades que necessiten informació i assessorament. Ofereix servei d’acollida per a facilitar informació sobre el procés d’arrelament i integració social i tramitació i gestió dels informes d’estrangeria; assessorament legal i informació sobre documents de residència, treball i drets civils i laborals; i xerrades i cursos formatius vàlids per a l’obtenció del Certificat d’Acollida expedit per la Generalitat de Catalunya.

Les persones interessades poden demanar cita prèvia al telèfon 93 811 31 80 o al correu electrònic migracions@sitges.cat o bé dirigir-se a l’oficina ubicada al carrer Samuel Barrachina, 3.

La guia es pot consultar i descarregar a sitges.cat.