Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Promoció econòmica

CENTRE D'EMPRESES CREATIVES

El Centre d'Empreses Creatives de Sitges és un viver d'empreses adreçat a emprenedors de la indústria cultural i creativa.

Sitges Centre de Disseny.JPG

 

Sobre el Centre d'Empreses Creatives

El Centre d'Empreses Creatives és un viver d'empreses, adreçat específicament al sector de la creativitat, ubicat a l’avinguda de les Cases del Sord, número 3, de Sitges.

El seu objectiu és facilitar la creació de noves empreses que utilitzen la cultura, la creativitat i la innovació en la seva activitat quotidiana i donar així l’oportunitat als emprenedors locals per al seu desenvolupament professional en aquest àmbit.

Disposa de 10 despatxos equipats i amb connexió a internet per a ser cedits temporalment en ús, a un preu públic de lloguer, a aquelles empreses que superin el procés de selecció establert. Aquest procés valora la idoneïtat del negoci a l’activitat del centre i la viabilitat del pla de negoci.  

El Centre d’Empreses Creatives esdevé un lloc d'intercanvi i generació d'idees, un taller de creació on es concentren la originalitat, les idees i els negocis. Un referent del món creatiu i innovador.

El termini màxim d’estada és de tres anys.

El Centre d'Empreses Creatives disposa dels següents espais:

 • 10 mòduls de 15m2
 • 1 sala polivalent: sala de reunions - sala de formació
 • Zona de recepció comuna
 • Zona de descans
 • Zona d'ofimàtica amb impressores compartides

 

Tarifes 2024

El preu de lloguer per despatx és de 125 € mensuals més IVA.

 

Requisits d’accés

 • Ser una empresa de nova creació (menys de tres anys d’antiguitat).
 • Ser una empresa amb un elevat component de creativitat com a base dels seus productes i/o serveis.
 • Tenir un impacte ambiental nul.
 • Assolir una puntuació mínima de 320 punts sobre els criteris de selecció.
 • Tenir l’alta censal a Sitges en el moment de la formalització del conveni de cessió.

  

Sol·licitud d'accés

Documentació que cal aportar
 • Targeta d'identificació fiscal (NIF)
  Pla d’empresa i pla econòmic
  Declaració censal (model 036 o 037) o Document Únic Electrònic (DUE)
 
 Com tramitar-ho

 

Convocatòries

El Centre d'Empreses Creatives obre periòdicament períodes de presentació de sol·licituds per a tots aquells emprenedors que vulguin instal·lar la seu del seu negoci en aquest Centre d'Empreses.

Les convocatòries s’obren en funció dels despatxos disponibles en cada moment.

 

 

 

 

Documents relacionats:

 

Més informació

Centre d’Iniciatives Econòmiques NIVELL 10

C/ Gabriel Pallarès, 12. 08870 Sitges

serveisempresa@sitges.cat

Tel. 93 894 40 61

  

Empreses allotjades

Des de la seva inauguració les empreses que s'han allotjat al Centre d’Empreses Creatives han sigut:

  

AlbertoSperduto Entertainment

Not on Saturday

Extra wild sl

Animate Sitges

Pasgrafic

Nordcaprojects sl

Barracuda Design

Popisima

Escuela de arte en movimiento sl

Blanditos Production

Ray Sorribas

Cornea project investments sl

Cl3ver

Sensafood

 

Cornea Project

SEO Web Consultora

 

Gully&Skills

SG ARQ

 

Donde está

Shooco LABS

 

Estilissim

Tootpick Guide

 

Institut of Arts Barcelona

Tricon360 Triangular

 

Mediambar

Unidrive

 

Mercè Rafecas Design LAB

Yellowtee

 

Motibarnatours

Zero 1 Global Communication 

 

Mushe 

 Laia Martí Ejarque

 

 

 

 

 

El Centre d'Empreses Creatives està situat al Sitges Centre de Disseny, antic centre del grup Seat-Audi-Volkswagen, del qual se n'ha habilitat la sala de dissenyadors per tal d'ubicar-hi deu mòduls que es cedeixen a empreses del sector de la creativitat i la innovació.

El Centre d'Empreses Creatives ocupa 400 m2 de la primera planta del Sitges Centre de Disseny, on hi ha 10 mòduls per tal que 10 empreses de nova creació s’hi puguin establir. Amb l’objectiu de donar facilitats als emprenedors i potenciar el creixement del sector econòmic vinculat amb la creativitat, des de l'Ajuntament de Sitges s'ofereix un despatx a un preu de lloguer mòdic i la possibilitat de compartir serveis comuns com sales de reunió, formació i secretaria, i de l’altra, oferir una plataforma ideal d’intercanvi i generació d'idees.

 

El Centre d'Empreses Creatives es posiciona donant suport a iniciatives empresarials relacionades amb la creativitat, essent un element que vincula el final d'una etapa de desenvolupament del projecte amb les empreses consolidades.

 

Instal·lacions

Situat en l'emblemàtic edifici de Sitges: el Sitges Centre de Disseny, el Centre d'Empreses Creatives ocupa l'espai a la planta superior destinada antigament als dissenyadors automobilístics del grup Seat-Audi-Volkswagen.

El Centre d'Empreses Creatives disposa de 10 mòduls de 15m2, una sala de reunions i formació i espais de descans, així com un àrea de secretaria i atenció als clients.

L'antiga sala de dissenyadors s'ha adaptat aprofitant l'altura per ubicar còmodament les empreses en un espai pensat tant per a disposar d'intimitat com per que les empreses que ho desitgin puguin treballar de forma col·laborativa.

Els següents plànols representen la sala de dissenyadors on s'ubica el Centre d'Empreses Creativesen dos talls, en el primer plànol es pot observar la secretaria, 6 despatxos i la sala de reunions i formació, així com diferents espais de descans i relació. El segon plànol representa la mateixa sala en el segon nivell on s'ubiquen 4 mòduls per empreses.

Els mòduls s'han realitzat amb portes correderes per tal de permetre que sigui un espai tancat i privat com un despatx obert i diàfan a elecció de les empreses que s'hi ubiquin.

 

planta1

planta2

 

Aquest projecte ha estat realitzat amb  cofinançament del Programa Operatiu FEDER Catalunya 2007-2013 Eix 1 i la línia d'ajut complementari aportada per la Diputació de Barcelona.

 

Mòduls de treball

Cadascun dels mòduls de treball disposa de:

 • 2 taules de treball
 • 2 cadires
 • Accés a internet per fibra òptica
 • 1 terminal telefònic
 • 1 armari
 • climatització independent
 • accés 7/24

 

Serveis

El Centre d'Empreses Creatives forma part dels serveis de suport al teixit productiu local del CIES Nivell 10, per això, des del Centre d'Empreses Creatives es dóna suport tant al desenvolupament de la idea com a tot el procés existent fins a la consolidació del negoci.

Seguint tot el procés us oferim els següents serveis:

Laboratori d'idees. Es tracta de la fase inicial: la idea. Tens una idea de negoci que et cal definir, plasmar el teu projecte en un pla de negoci i avaluar-ne la viabilitat. Al laboratori t'ajudem en el procés de maduració del teu projecte.

El laboratori t'ofereix els serveis de:

 • Orientació, informació i assessorament general
 • Suport tècnic i assessorament per a elaborar el teu pla de negoci
 • Fons d'idees
 • Trobades amb empresaris
 • Formació, cursos i tallers
 • Desenvolupament del pla d'empresa

El forn. Ja tens una idea definida i ara et cal trobar finançament, subvencions, socis estratègics, canals per a la internacionalització. Disposem d'assessors especialitzats que t'ajudaran a buscar la font de finançament adequada a les teves necessitats, et presentarem aquelles persones i grups empresarials que puguin ser profitosos per a la teva idea. Aquesta part forma part de l'inici de l'activitat, es comença a desenvolupar el producte, a donar els primers passos dins el mercat global.

El forn consisteix amb serveis com:

 • Informació i assessorament sobre finançament
 • Business Angels
 • Assessorament al registre d'idees (marques patents i propietat intel·lectual)
 • Suport a la internacionalització i accés a nous mercats
 • Formació: cursos i tallers

Aquest servei també està disponible en la seva modalitat virtual, amb accés a serveis compartits i accés a recursos del centre.

Sala de reunions. La sala de reunions, amb capacitat per a 10 persones i equipada amb projector, Internet i pissarra, està disponible per qualsevol empresa que necessiti d'un espai on rebre els seus clients, realitzar reunions i presentacions.

Trobades innovadores. Jornades tant amb empreses locals com en col·laboració amb altres centres d'empreses i empreses d'arreu del territori.

 

Preus

Des de l'Ajuntament de Sitges s'aposta per aquestes empreses que formen part del Centre d'Empreses Creatives oferint un servei d'allotjament a un cost que faciliti la maduració del projecte, així com un suport especialitzat a les empreses, que suposa un valor afegit a aquest cost.

El preu per despatx és de 125 € al mes, IVA no inclòs 

 

 

Com arribar

Aquesta és la ubicació del Centre que podeu utilitzar per localitzar-nos.

Av de les cases del sord, 3
08870 - Sitges 

Per a més informació podeu contactar amb CIES NIVELL 10:

Tel: 93 894 40 61

A/e: serveisempresa@sitges.cat / cdec@cdec.cat