Introducció
La Regidoria de Salut Pública realitza la vigilància i el control sanitari de les activitats i els establiments alimentaris de competència municipal a la Vila de Sitges. Vetllem perquè els operadors alimentaris compleixin amb les condicions i requisits establerts per la normativa vigent per evitar els riscos per a la salut.
Preguntes freqüents
Quan realitzem els controls oficials?
La major part del controls sanitaris són programats en base al risc sanitari, considerant les freqüències mínimes de control recomanades segons tipus d’activitat i els recursos disponibles.
També realitzem intervencions no programades en cas de denúncies sanitàries o per obertura de noves activitats alimentàries.
Què fem per vigilar i controlar els establiments alimentaris?
- Elaboració del cens municipal d'establiments alimentaris.
- Classificació del risc dels establiments alimentaris.
- Inspeccions sanitàries de les establiments alimentaris, per comprovar que els operadors compleixen amb les condicions i requisits fixats per la normativa vigent.
- Activitats informatives i comunicativesper a la promoció de la seguretat alimentària, adreçades als operadors o a la ciutadania en general.
En quins establiments fem la vigilància i control?
- Establiments de restauració comercial: bars, restaurants, salons de banquets, guinguetes, establiments de venda de menjars preparats, etc.
- Establiments minoristes d'alimentació: botigues de queviures, supermercats, peixateries, carnisseries, fruiteries, etc.
- Mercats: Mercat Municipal i mercat de venda no sedentària.
- Establiments de producció d'aliments d'àmbit local i el transport urbà dels mateixos.