Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi ambient

Estudis, criteris i certificats ambientals

 

Servei de neteja del litoral - Estiu 2023

En aquest document resum final del servei de Neteja, Vigilància i Prevenció del litoral de
Sitges durant l'estiu 2023, us en podem avançar que ha sigut en relació els anys
anteriors, un any amb un volum de recollida superior, amb alguna troballa força especial
i, amb onades de 1,5 metres corresponent a la bandera groga durant molts dies.

Aquest informe ha sigut creat per les dades recollides diàriament pel servei de Neteja,
Vigilància i Prevenció del litoral de Sitges amb una metodologia molt senzilla i, utilitzant
l'aplicació mòbil APP ELITTER, la qual ens permet generar informes en Pdf, gràfiques i un
seguit de valoracions, quantificacions i resums, per a l'estudi de l'impacte de diversos
contaminats en el medi ambient.

> Informe Servei de neteja del litoral - Estiu 2023

 

 

Estudi tècnic sobre l'evolució temporal de la línia de costa i la regeneració de les platges del terme municipal de Sitges

L'Ajuntament de Sitges ha sol·licitat a Geociencias y Exploraciones Martítimas (GEM) la redacció d'un informe tècnic que estudiï de manera detallada la variabilitat de la línia de costa del municipi al llarg del temps i l'associació d'aquesta amb les actuacions de regeneració dutes a terme fins l'any 2019.

Els principals objectius d'aquest estudi han estat els següents:

  • Estudi del clima marítim i dinàmica litoral del front costaner del municipi de Sitges.
  • Anàlisi de l'evolució de la línia de costa platja per platja al llarg del període 2009-2021 per tal de valorar l'erosió-acreció en cadascun dels sub-períodes d'estudi:
  •  Valoració de l'impacte socioeconòmic i morfològic de les aportacions de sorra realitzades en el període 2014-2018.

Documents:

 


 

Proposta de naturalització de la Riera de Ribes

Proposta de naturalització de la riera en l'àmbit comprès des del pont de la carretera C-246a fins el pont del Ferrocarril. Algunes de les actuacions són l'eliminació i plantació d'arbrat; hidrosembra per a l'estabilització de talussos; descompactació i ordenació de camí transitable, entre d'altres.

Documents:

 


 

Modificació del sistema actual de balissament


Proposta de modificació del sistema convencional de balissament. Es proposa el canvi a boies de balissament ecològiques.

 

Documents:

 


 

Servei de neteja de les aigües de bany de Sitges

Recull de dades del servei de neteja de les aigües de bany de Sitges durant l'estiu 2021.

Documents:

 


 

 

 

Cartografia dels fons marins de Sitges

Estudi cartogràfic dels fons marins de Sitges a càrrec de GRC Geociències Marines, Universitat de Barcelona, Centre d'Estudis Avançats de Blanes i Consejo Superior de Investigaciones Científicas. L’estudi avalua l’estat dels fons marins del municipi de Sitges des dels punts de vista del relleu submarí (batimetria), els substrats (sediment, roca i altres), i els hàbitats bentònics. L’àrea prospectada, de 8,82 km2, està circumscrita dins un polígon de 6,44 x 1,37 km amb la seva longitud màxima paral·lela a la línia de costa, entre Punta Grossa, a l’extrem oest, i la platja del Pebre, a l’extrem est, la qual inclou els fons marins situats davant del nucli urbà de Sitges i del port d’Aiguadolç. Les profunditats d’aigua oscil·len entre poc menys de 8 m i poc més de 16 m.

Documents:

 


 

 

emas.jpg

Declaració ambiental de les platges

Les platges de Sitges, Les Botigues de Sitges i Garraf tenen el certificat EMAS (Sistema Comunitari d'Ecogestió i Ecoauditoria), un sistema de gestió ambiental basat en normes de referència ISO 14001 i gestionat pels estats membres de la Unió Europea.

 

Declaració ambiental del sistema de gestió ambiental de les platges de Sitges 2017

(Pdf / 2,6Mb)


 

 

Analítiques de les aigües de bany

Darrera analítica de l'estiu 2018:

Període del 30 de juliol al 5 d'agost 

(Pdf / 109KB)


 

 

Mapa de Capacitat Acústica i de Soroll

L'Ajuntament de Sitges impulsa un pla de mesures per disminuir progressivament el soroll als carrers 1r de Maig, Santa Tecla, Pl. Indústria, Marquès de Montroig, Joan Tarrida i Bonaire, com a resultat de l'actualització del Mapa Acústic de Sitges, i impulsa també una ordenança municipal de sorolls

L'Ajuntament de Sitges ha actualitzat el Mapa de Capacitat Acústica i de Soroll, una actualització que estableix nous objectius de qualitat acústica per al municipi.

Aquesta actualització revela que a Sitges hi ha una zona que, per les seves característiques i els nivells de soroll actual, pot ser declarada acústica de règim especial (ZARE). La zona  comprèn els carrers 1r de Maig, Santa Tecla, Pl. Indústria, Marquès de Montroig, Joan Tarrida i Bonaire.

Amb la intenció de protegir aquesta zona, l'Ajuntament de Sitges posa en marxa un pla de mesures per disminuir progressivament el soroll dins aquest àmbit.

A més, impulsa una ordenança reguladora del soroll i les vibracions que té en compte els objectius de qualitat acústica.

 

Documentació

A. Documentació definitiva aprovada en el Ple de 24 de novembre de 2014 (Es publicarà en aquest apartat en uns dies quan sigui publicada en butlletins oficials)

B. Documentació inicia (Aprovada inicialment al Ple de Maig de 2014)

De compliment amb la normativa següent:

  1. Llei 16/2002, de 28 de juny, de protecció contra la contaminació acústica
  2. Decret 176/2009, de 10 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei esmentada

 

Annexos del Mapa de Capacitat Acústica:


 

logobiosphere.jpg

 

Biosphere destination

Sitges compta amb la certificació de destinació turística responsable Biosphere Destination que acredita la vila amb el màxim reconeixement mediambiental i sostenible. La certificació Biosphere Destination es basa en un sistema que estableix criteris de qualitat i medi ambient i inclou requeriments de sostenibilitat com la responsabilitat social, la conservació dels béns culturals, la satisfacció de les expectatives dels turistes sobre el destí i la millora de la qualitat de vida de la població. L'Institut de Turisme Responsable (ITR), organisme vinculat a la UNESCO, soci de l'OMT (Organització Mundial del Turisme) i el global Sustainable Tourism Council, atorga la certificació.