Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

El parc de Can Robert acollirà el 26 de juny una nova campanya de donació de sang

Avui se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, que reconeix el gest solidari de milions de donants voluntaris que han contribuït a millorar la salut i el benestar de persones a tot el món. Sitges se suma cada mes a les campanyes de donació que fa el Banc de Sang i Teixits, que porta les seves unitats mòbils per tot Catalunya. Les persones que vulguin donar sang es poden adreçar directament al lloc on estarà ubicat l’autocar o bé poden reservar prèviament la cita a la pàgina web del Banc de Sang i Teixits.

Una unitat mòbil de donació de sang del Banc de Sang i Teixits s’aturarà el dimecres 26 de juny a l’aparcament del parc de Can Robert, de 17 a 21 hores. Qualsevol persona sana d’entre 18 i 70 anys i que pesi més de 50 quilos es podrà apropar fins a l’autocar per fer la seva donació i així ajudar a mantenir les reserves de sang del Banc. L’objectiu d’aquesta campanya, que recorre tot Catalunya, és contribuir a atendre les necessitats de sang i teixits dels pacients dels hospitals catalans.

El Banc de Sang i Teixits organitza altres campanyes per conscienciar sobre la importància de donar sang, com per exemple, la construcció del primer castell digital creat gràcies a la col·laboració de totes les persones que han donat durant els primers sis mesos de l’any. La iniciativa va començar amb la Marató de donació de sang de Catalunya l’11 de gener i s’ha allargat fins avui, Dia Mundial del Donant de Sang. Aquest projecte virtual vol ser el símbol de l'esforç col·lectiu de la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors. L’estructura ja s’ha materialitzat digitalment, gràcies a les més de 128.000 donacions aconseguides fins avui. Per visualitzar el primer pilar casteller de realitat augmentada fet mai, s’ha d’accedir a través d’un dispositiu mòbil a la web https://donarsang.gencat.cat/escultura-digital/ca/ i estar ubicat físicament en una de les següents places:

Barcelona: Plaça Catalunya

Lleida: Plaça de la Paeria

Girona: Plaça del Vi

Tarragona: Plaça de la Font

Sitges ha col·laborat en aquest monument amb les donacions dels sitgetans i sitgetanes, que han estat de 329 entre el gener i el maig. 987 pacients s’han pogut beneficiar d’aquestes donacions.

Donar sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària als hospitals i clíniques, perquè puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i assistir a qualsevol pacient que requereixi una transfusió. El banc necessita 1.000 donacions diàries, ja que les plaquetes caduquen al cap de cinc dies.

Les persones interessades a fer la donació poden reservar prèviament la cita a la pàgina web del Banc de Sang i Teixits omplint aquest formulari. També poden adreçar-se directament a l’autocar el dia de la campanya.

 

Qui pot donar sang?

Qualsevol persona sana d’entre 18 i 70 anys i que pesi més de 50 quilos. Es pot donar sang encara que es tingui el colesterol elevat o es prengui algun dels medicaments més freqüents.

 Cal recordar que:

  • No cal estar en dejú.
  • Cal portar un document d’identificació oficial.
  • Entre donació i donació han de passar un mínim de dos mesos. Els homes poden donar-ne quatre cops l’any i les dones poden donar-ne tres cops l’any.

 Lloc, dia i hora:

Lloc: Aparcament de Can Robert (C/ Víctor Balaguer/ Av. Camí dels Capellans).

Data: dimecres 26 de juny.

Horari: De 17 a 21 hores.