Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut pública

El parc de Can Robert acollirà el 29 de maig una nova campanya de donació de sang

Les persones que vulguin donar sang es poden adreçar directament al lloc on estarà ubicat l’autocar o bé poden reservar prèviament la cita a la pàgina web del Banc de Sang i Teixits.

Una unitat mòbil de donació de sang del Banc de Sang i Teixits s’aturarà el dimecres 29 de maig a l’aparcament del parc de Can Robert, de 17 a 21 hores. Qualsevol persona sana d’entre 18 i 70 anys i que pesi més de 50 quilos es podrà apropar fins a l’autocar per fer la seva donació i així ajudar a mantenir les reserves de sang del Banc. L’objectiu d’aquesta campanya, que recorre tot Catalunya, és contribuir a atendre les necessitats de sang i teixits dels pacients que ho necessiten.

Cada persona amb la seva donació, a més de salvar vides, estarà col·laborant en la construcció del primer castell digital, la iniciativa d’enguany del Banc de Sang i Teixits que va començar amb la Marató de donació de sang de Catalunya l’11 de gener. Aquest projecte virtual vol ser el símbol de l'esforç col·lectiu de la donació de sang, i la cohesió i la connexió que aquest gest suposa entre donants i receptors. Una estructura que necessita de cada una de les donacions per materialitzar-se. El castell es mantindrà actiu fins al 14 de juny, dia del donant de sang, i s’anirà posant vermell amb cada nova entrada. Per visualitzar-lo en realitat augmentada s’ha d’accedir a través d’un dispositiu mòbil a la web https://donarsang.gencat.cat/escultura-digital/ca/ i estar ubicat físicament en una de les següents places:

Barcelona: Plaça Catalunya

Lleida: Plaça de la Paeria

Girona: Plaça del Vi

Tarragona: Plaça de la Font

Fins al moment s’han fet 77.220 donacions.

Donar sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària als hospitals i clíniques, perquè puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i assistir a qualsevol pacient que requereixi una transfusió. El banc necessita 1.100 donacions diàries, ja que les plaquetes caduquen al cap de cinc dies.

Les persones interessades a fer la donació poden reservar prèviament la cita a la pàgina web del Banc de Sang i Teixits omplint aquest formulari, on ja queden poques places. També poden adreçar-se directament a l’autocar el dia de la campanya. 26 persones van donar sang a la unitat mòbil que es va instal·lar a Sitges el mes d’abril i 78 pacients es van poder beneficiar d’aquestes donacions.

 

Qui pot donar sang?

Qualsevol persona sana d’entre 18 i 70 anys i que pesi més de 50 quilos. Es pot donar sang encara que es tingui el colesterol elevat o es prengui algun dels medicaments més freqüents.

 Cal recordar que:

  • No cal estar en dejú.
  • Cal portar un document d’identificació oficial.
  • Entre donació i donació han de passar un mínim de dos mesos. Els homes poden donar-ne quatre cops l’any i les dones poden donar-ne tres cops l’any.

 Lloc, dia i hora:

Lloc: Aparcament de Can Robert (C/ Víctor Balaguer/ Av. Camí dels Capellans).

Data: dimecres 29 de maig.

Horari: De 17 a 21 hores.