Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Projecte Educatiu

El nostre PROJECTE de llar

 

Els centres disposen d’uns Projectes Educatius elaborats pels propis equips docents, valorant les característiques del context i del seu entorn més pròxim. Uns Projectes oberts, actius, inclusius, en constant progrés, de tots i per a tots. Els Projectes Educatius són l’instrument que donen sentit a l’acció educativa del dia a dia a la llar.

Uns projectes que entén als infants com a protagonistes actius dels seus propis aprenentatges, a través del joc i de les pròpies vivències i experiències.  Els centres ofereixen uns espais idonis per potenciar aquests aprenentatges, tot fomentant la curiositat, despertant la imaginació, la creativitat... Afavorint així el desenvolupament global dels infants: emocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu, tot treballant les diferents capacitats i habilitats. Sempre respectant l’evolució madurativa dels infants i els seus propis ritmes d’aprenentatge.

Una altra peça clau dels nostres projectes és el treball d’hàbits i rutines, en el sentit més quotidià . És per això que el descans, la higiene, l’alimentació, l’ordre... tenen un valor clarament educatiu. Tot fomentant l’autonomia dels infants, reafirmant la seva identitat i reforçant la seva autoestima.

Les famílies són un puntal dels projectes, des de la Llar potenciem i oferim diferents camins per treballar conjuntament i en una mateixa línia. La relació família-escola és un vincle necessari pel benestar dels propis infants i pel bon funcionament del centre, tot emmarcat en un clima de confiança , de comunicació , de respecte i de col·laboració en del dia a dia a la llar.