Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Discurs amb motiu de la presentació de La Llotja · 4a edició i de la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf

Bona tarda,


Terra i mar, la nostra denominació d’origen, sens dubte. I, sens dubte també, una de les nostres cartes de presentació a nivell internacional i per tant un dels reclams turístics més importants de les nostres terres.

El binomi és antic i lliga (si em permeteu el símil culinari) amb un dels plats més típics de la nostra localitat, com és l’arròs a la sitgetana que combina terra i mar, en un equilibri perfecte, i sobretot quan és maridat amb Malvasia de Sitges.

I seguint amb el símil, com aquest arròs i la Malvasia sumen les sinèrgies d’aquests dos grans conceptes que ens fan singulars, la terra i el mar, el Penedès i el Garraf s’agermanen de nou al voltant d’ aquest reclam que compartim.

La nostra cuina i els nostres vins són coneguts arreu i són un atractiu indiscutible, per la seva qualitat i autenticitat, com també és indiscutible la tasca de la Llotja per promocionar les seves virtuts. I una mostra és que presentem aquesta quarta edició ampliada amb la 1a Novena de Cuina Marinera del Garraf i amb l’etiqueta de destinació gurmet per a la genuïna enogastronomia de les nostres terres.

Us vull felicitar per aquesta etiqueta gurmet. Entre tots, hem de seguir treballant per continuar projectant arreu els nostres principals actius amb propostes positives com aquesta, que demostren que el treball és constant i que la nostra demarcació (en conjunt) i les localitats que la conformen (en particular) tenen la capacitat de captivar, també, pels seus aromes i gustos; per la seva pagesia; per la gent i els productes del mar i de la terra, i no només pels grans professionals de la restauració i l’hostaleria, sinó també per l’alumnat que es forma a les nostres escoles i centres.

És importat que sumem esforços i que apostem per promocionar amb un missatge unitari les fortaleses de les nostres destinacions, mentre treballem en millorar tot el que sigui millorable (que tot ho és i sempre).

La COVID-19 ens ha plantejat i ens manté en un escenari incert, però també ens ofereix un moment òptim per posicionar-nos com a marca, per captar nous mercats turístics i per reinventar-nos per estar ben preparats davant qualsevol canvi d’aquesta realitat.

No obstant això, sóc optimista i crec que estem camí de la tan esperada normalitat i que, per tant, hem de treballar per mantenir la nostra presència perquè quan arribi aquest moment, obrim portes amb totes les garanties per recuperar el temps perdut. Aquest és el meu desig i aplicarem tots els esforços perquè sigui possible.

I per tot això, no voldria finalitzar sense posar en valor la força que es desprèn de la suma de sinèrgies que avui ens reunim aquí: agrair el treball de NODE Garraf, dels Gremis i de les escoles de formació professional (em permeteu que destaqui especialment els nostres amfitrions) per la seva tasca, i per apostar en fer gran i en donar visibilitat als petits tresors de la terra i el mar que ens alimenten.

Continuarem sumant per arribar més lluny i capitalitzar el turisme gastronòmic al Penedès i el Garraf. Tenim el producte, les eines i la voluntat. Molts èxits a La Llotja.

Gràcies!

 

Aurora Carbonell i Abella
Alcaldessa de Sitges