Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Missatge institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2020

Banner Diada 2020

 

Sitgetanes i sitgetans,

Aquest 2020 ha estat i és un any excepcional. La irrupció de la Covid-19 ha provocat greus conseqüències sanitàries i socioeconòmiques que plantegen encara a dia d’avui un escenari d’incertesa. Ha estat trist al llarg dels darrers mesos pair tot el que ha succeït i emocionalment estrany deixar passar sense gaires estridències dates del calendari que són importants en un sentit de col·lectivitat. I aquest 11 de setembre que viurem és una mostra més, amb la celebració reduïda al discret homenatge al monument al Doctor Robert, a la plaça de la vila, a peus del qual no podien faltar les flors. Un acte senzill sense música ni públic, però impregnat amb el mateix sentiment que qualsevol altre vegada.

L’Ajuntament de Sitges és plural i cada regidora i regidor té la seva pròpia sensibilitat, però això no ens allunya, sinó tot al contrari, és una valuosa forma de posar en valor el diàleg,  la diversitat de la nostra societat al Plenari de l’Ajuntament i al Govern Municipal. Un Govern que entén, demostra i respecta una pluralitat de pensament en la que, més enllà dels matisos, també hi ha objectius i estratègies comunes i municipalistes. Perquè per a aquest Govern és indiscutible la vàlua de Catalunya i de la seva ciutadania, la rellevància que té per a totes i tots nosaltres l’11 de setembre, i el paper fonamental que les administracions locals desenvolupem com a columna vertebral dels nostres pobles i ciutats.

Les catalanes i els catalans farcim una història plena de dificultats i reptes, que també, i sobretot, està alimentada d’esperança. Les imatges que guardem a la retina de les diferents mostres de celebració i reivindicació de l’11 de Setembre han estat habituals els darrers anys, i encara que aquest 2020 celebrem la Diada de Catalunya a l’interior de les llars, hem de mantenir viu aquest esperit que durant anys i anys ha demostrat al món el valor de la nostra terra i, el que és encara més important, de la nostra gent.

Aquest serà un any de reflexió, d’introspecció. Una oportunitat per aturar-se i respirar abans de continuar, i més encara quan la carrera és de fons (encara hi ha persones exiliades i a la presó perseguides pel seu pensament ideològic). Hem de continuar ferms en la defensa de les nostres competències, la democràcia i els valors republicans sense renunciar mai al nostre dret a autodeterminar-nos com a país. Catalunya no s’aturarà i continuarà empenyent fins a ser millor, més pròspera, tolerant, solidaria, igualitària i oberta al món, com també ho és Sitges: un poble on la diversitat és la nostra major riquesa. Des de l’Ajuntament continuarem treballant perquè Catalunya i Sitges siguin una terra d’oportunitats amb una identitat i llengua pròpies com a punt d’unió de la nostra idiosincràsia, de la nostra forma de ser i del nostre sentit de pertinença.

Sense perdre de vista què hem viscut i on ens trobem, reivindiquem un futur millor per a totes i tots.

 

Visca Sitges i visca Catalunya!

 

Aurora Carbonell i Abella

Alcaldessa de Sitges