Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Escola Agnès de Sitges

Línies

Escola de P3 a 6è de Primària.

 

Aules i espais específics

Aula de psicomotricitat i educació física, aula de joc simbòlic, aula d'ordinadors, menjador i biblioteca-mediateca. Altres espais són: pati i zona de joc infantil.
Totes les aules disposen de connexió a Internet i equips multimèdia.

 

Horari

De 9.00 a 12.30 i de 15.00 a 16.30 h.

 

Idiomes

La nostra escola és des de la seva creació plurilingüe, ja que acull nens i nenes de diferents nacionalitats i per tant compta amb una gran riquesa lingüística.

Es fa la introducció de la llengua anglesa a P3. A partir de 1r de primària es treballarà sistemàticament la llengua castellana i d'acord amb l'evolució de l'escola i l'alumnat es planteja la introducció d'una segona llengua estrangera, la llengua francesa, al cicle superior.

 

Projecte educatiu

  • Una escola oberta a tothom que ofereixi als diferents sectors de la Comunitat Educativa canals de participació propis, i capaç de respondre als principis de respecte i pluralisme de la societat actual, promovent els valors humans, cívics, ecològics i democràtics.
  • Una escola capaç d'actualitzar-se i que proporcioni a l'alumnat les eines necessàries per desenvolupar-se en les societats de la informació i del coneixement, afavorint el contacte dels infants amb les noves tecnologies.
  • Una escola arrelada al seu medi, on la llengua catalana sigui la vehicular i s'asseguri una bona competència en altres llengües en finalitzar l'ensenyament obligatori, on es treballi el contingut i significat de les festes tradicionals, on es potencii la sensibilitat mediambiental i la coneixença i el respecte del nostre entorn també a nivell històric, social i cultural.
  • Una escola que eduqui integralment, desenvolupant i perfeccionant els diferents àmbits ( físic, emocional, intel.lectual, artístic, social i moral) i que alhora sigui capaç de donar resposta a les diferents característiques personals de cada infant, treballant a partir dels coneixements previs del nostre alumnat i adequant els aprenentatges a les seves capacitats, mitjançat un tracte personalitzat.
  • Una escola que l' infant senti seva i que el faci sentir bé interiorment; un lloc on es treballa i es juga, tant individualment com en grup... un ambient que li fomenta l'autoestima i enriqueix la seva autonomia personal.
  • La metodologia es fonamenta en que els aprenentatges es van assimilant d'una manera progressiva i global des de les diferents àrees de treball, fent un tractament dels continguts basat en l'activitat dels nens i de les nenes.
  • Contempla l'ús de diferents tipus de llenguatges (gràfic, gestual, plàstic, musical...) per tal d'oferir la possibilitat de millorar la comunicació de tot l'alumnat i en sentit ampli.
  • Es pensa que és important treballar en diferents contextos i escenaris per motivar a aprendre i interactuar, tant a l'escola com fora d'ella.

 

Altres serveis

Menjador escolar, transport escolar gestinat per el Consell Comarcal i Ajuntament de Sitges, (servei d'acollida per germans d'alumnat de primària), servi psicopedagàgic de l'Equip d'Assessorament psicopedagògic EAP.

 

Activitats complementàries

Sortides: excursions, teatre, tallers... en fem de mig dia i de dia sencer.
Festes: celebració de les festes amb la participació quan s'escau de tota la comunitat educativa (Castanyada, Nadal, Dia de la Pau, Carnaval, Dia de la Diversitat, Sant Jordi, Fi de cirs).
Participem en el Programa Educatiu de l'Ajuntament i treballem l'Assignatura Sitges.

 

Activitats extraescolars

L'AMPA del'escola organitza activitats extraescolars que es planifiquen en funció de les demandes de les famílies a inici de cada curs escolar. L'oferta es concreta en Hípica, Manualitats, Cuina i Taekwondo.